Frissen Zalából

2021.07.14. 14:00

A foglalkoztatási paktum eredményeit mutatták be Keszthelyen

Több mint kétszáz ember munkába állását, képzését segítette eddig a kelet-zalai foglalkoztatási projekt, amely 2018 januárjában indult és idén szeptemberben zárul.

Péter B. Árpád

Deák Ferenc a megyei munkaerőpiaci adatokat is bemutatta

Fotó: Belovári András

A program feladata a gazdaságélénkítés, a foglalkoztatás növelése és a munkanélküliség csökkentése volt, mindezekkel a Keszthelyi és a Zalaszentgróti járás lakóinak életszínvonal- emelkedését akarták segíteni. A tegnapi konferencián elhangzott: a Zala Megyei Kormányhivatal által koordinált programban június végéig 206 embernek segítettek például bérköltség-támogatással, képzéssel, munkaerőpiaci szolgáltatással, és általa 118- an állhattak munkába. Minderre 162 millió forintot fordítanak a 45 hónap alatt.

Őry Rózsa, a keszthelyi polgármesteri kabinet vezetője úgy fogalmazott: a Covid miatt a városban egyetlen, az önkormányzat vagy valamely cége által foglalkoztatott munkavállaló sem veszítette el az állását.

Deák Ferenc a megyei munkaerőpiaci adatokat is bemutatta
Fotó: Belovári András

Emellett pedig segítették a helyi vállalkozásokat s a nehéz helyzetbe került polgárokat is.

Az „Innovatív foglalkoztatási együttműködés a keszthelyi és a zalaszentgróti járásokban” elnevezésű paktum konferenciáján bemutatták a lakosság helyben maradását szolgáló keszthelyi projekteket és beruházásokat, Deák Ferenc, a Zala Megyei Kormányhivatal osztályvezetője pedig arról beszélt, a világjárvány megtörte az addig folyamatosan javuló foglalkoztatási adatokat, de már megkezdődött a munkaerőpiac regenerálódása, az álláskeresési járadékban részesülők száma tavaly júniushoz képest például mostanra 80 százalékkal csökkent, és 40 százalékkal mérséklődött a regisztrált munkanélküliek száma is. Keszthelyen jelenleg 1328 álláskeresőt tartanak nyilván, ami főként azért van, mert csak most kezd éledezni a turizmus-vendéglátás szektor.

A szakember úgy fogalmazott: a kelet-zalai projekt a vállalkozások munkaerőigényét kívánta minél inkább kiszolgálni, felmérve a szükségleteket. Kiemelte, ezáltal több mint kétszáz embernek segítettek, és száz főnek nemcsak a támogatási időszakra, hanem tartósan is tudtak munkalehetőséget teremteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!