Frissen Zalából

2021.06.01. 07:00

Foglalkoztatási támogatásról tájékoztatott Cseresnyés Péter

Június elsejével tovább bővül a hazai foglalkoztatási program, amelybe nyártól minden, legalább egy hónapja regisztrált álláskereső bekapcsolódhat – jelentette be tegnap Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő.

Pásztor András

Cseresnyés Péter

Forrás: Zalai Hírlap / Archív

Fotó: Szakony Attila

Mint azt a Fidesz politikusa elmondta: a kormány már eddig is több intézkedést hozott azért, hogy a hazai foglalkoztatás a pandémia előtti szintre emelkedjen, illetve, hogy túl is szárnyalja a járvány előtti adatokat. Az új programnak köszönhetően a foglalkoztatottak aránya jelentősen nőhet.

– Magyarország nemzetközi összehasonlításban is kimagaslóan teljesít a foglalkoztatási mutatók javításában – fogalmazott Cseresnyés Péter, aki hozzátette: az elért eredményekre építve a vírusválságban is sikerült megvédeni a munkahelyeket. – Az adatokból látszik, hogy már most is 4,7 millióan dolgoznak hazánkban, amit a kormány a munkahelyteremtő programmal még tovább növelne.

Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő
Fotó: Archív/Szakony

- Nagykanizsa vonatkozásában is biztatóak az adatok, hiszen tavaly májusban 4164 főt regisztráltak álláskeresőként, míg idén májusban 3114 fő volt a regisztrált álláskeresők száma – mondta Cseresnyés Péter.

A kormány által most meghirdetett munkaerőpiaci programban a munkáltatók havonta maximum 100 ezer forintos támogatást igényelhetnek fél éven keresztül, amennyiben 25 év alatti álláskereső fiatalt vagy legalább egy hónapja regisztrált álláskeresőt vesznek fel. Ha valamely munkáltató súlyosan hátrányos helyzetű munkavállalónak ad munkát, akkor a jogviszony első négy hónapjára 50 százalékos bértámogatást vehet igénybe.

Cseresnyés Péter hangsúlyozta: a támogatás igénybe vételének egyéb részletszabályai, illetve feltételei is vannak, ezért fontos, hogy a munkáltatók előzetesen informálódjanak a helyileg illetékes kormányhivatalok foglalkoztatási osztályán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!