Koronavírus Zalában

2020.10.22. 07:00

Esti vásárlásra hívnak Hévízen ezen a hétvégén

Shopping Nightot tartanak szombaton a fürdővárosban, hogy a koronavírus-járvány miatti „hét szűk esztendőben” vendégeket csábítsanak és pezsgést vigyenek a város életébe. Az ötlet komoly összefogáshoz vezetett.

Péter B. Árpád

Pálffy Tamás a sétálóutcán. Azt várják, hogy a hétvégén sokan érkeznek Hévízre

Fotó: Péter B. Árpád

Pálffy Tamás, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője lapunknak elmondta, hogy az önkormányzat, a cég és a turisztikai egyesület a közelmúltban szakmai fórumokat kezdeményezett, tekintettel a járvány okozta nehéz gazdasági helyzetre is. Ezeken a rendezvényeken egyeztettek a szállodavezetőkkel, a magánszállásadókkal, a vendéglátókkal és a kereskedőkkel, és utóbbiak vetették fel a bevásárlóeste ötletét, amelyet e hétvégén tartanak.

- Úgynevezett win-win helyzetet teremtettünk – szögezte le az igazgató -, amit a város eszközeivel és erős marketinggel támogatunk, a vállalkozók pedig vállalták a szervezés és az ötletelés oroszlánrészét.

Pálffy Tamás a sétálóutcán. Azt várják, hogy a hétvégén sokan érkeznek Hévízre
Fotó: Péter B. Árpád

A hévízi vállalkozók közül Morvai Anikó állt az ügy élére, aki megszervezte a csatlakozók népes táborát, a városi turisztikai cég szakembereivel együttgondolkodva pedig megszületett a szombati program koncepciója. Több mint 60 üzlet tart nyitva legalább 21 óráig, s kínál 17 órától 20–70 százalék közti kedvezményt ruhákra, ékszerekre, ajándéktárgyakra. Néhányan pedig bónt adnak a vevőknek, akik éttermekben válthatják be azokat.

– Az a cél, hogy ebben a furcsa és nehéz időszakban vendégeket csábítsunk a városba, akik újfajta élménnyel gazdagodnak itt, a kereskedők pedig bevételhez juthatnak és értékesíthetik meglévő készleteiket – fogalmaz Pálffy Tamás, hozzátéve: a vendéglátók bekapcsolásával valódi, szolidáris gazdasági együttműködés jött létre, amiből mindenki profitálhat.

A szakember azt mondja, Hévíz a jelen helyzetben egyedi ötleteivel tűnhet ki a turisztikai piacon, ennek jegyében állították össze a város őszi programjait. A Shopping Night köré most is színes kavalkádot körítettek, hiszen pénteken délután a Festetics téren az Illés zenekar csíkszeredai koncertjét vetítik szabadtéren, szombaton pedig a belvárosban a Babos-Piller jazzduó játszik, és további meglepetések is várják a látogatókat, akik a lufikkal megjelölt boltokban találkozhatnak a kedvezményes ajánlatokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!