Magyar Turizmus Minőségi Díj

2019.05.09. 11:30

Díjat kapott a lenti Thermal Hotel Balance szálloda

A közelmúltban a Lenti Gyógyfürdő Kft. tulajdonába került a fürdő szomszédságában található termálpanzió és a kemping – jelentette be Kutfej Attila, a társaság ügyvezetője.

Korosa Titanilla

Kárpáti Zoltán igazgató a díjjal

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

A korábban magántulajdonban lévő létesítményt már eddig is a gyógyfürdő üzemeltette.

A 144 lakókocsi-beállóval rendelkező kemping jelentős forgalmat bonyolít, az elmúlt évben a több mint három és fél ezer vendég összesen 17 300 vendégéjszakát töltött el Lentiben. Legtöbben a szomszédos Ausztriából és Németországból érkeztek, de jelentős számú cseh vendég is megfordult a kempingben a hazai, szlovén és az egyéb helyekről érkezettek között. Ezzel szemben a termálpanzió forgalmának jelentős részét magyarok adják, osztrák, cseh, német és szlovén szállóvendégek mellett. A panzióban tavaly a 3250 bejelentkező több mint 11 ezer vendégéjszakát töltött el. A Thermal Hotel Balance szállodában 2018-ban jelentősen – az előző évihez viszonyítva 15 százalékkal – nőtt a vendégszám, az éves kihasználtság pedig elérte a 70 százalékot.

Kárpáti Zoltán igazgató a díjjal
Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A helyi turizmushoz kapcsolódik az a hír is, hogy nemrég a Thermal Hotel Balance szálloda kiérdemelte a Magyar Turizmus Minőségi Díjat.

– A díj a minőségről szól, és a szálloda minden területére kiterjed – tájékoztatott Kárpáti Zoltán igazgató. – Követelményrendszere összetett, egy évig készültünk rá. Az ellenőrzést szakmabeliek végezték, próbavendégként igénybe véve a szolgáltatásokat. Az ellenőrzés során akár vendégpanaszt is provokálnak, hogy megnézzék, hogyan kezeli a szálloda a reklamációt. A díj azt jelenti, hogy jól végezzük a munkánkat, és biztosíték a vendégek részére, hogy itt minőségi szolgáltatást kapnak.

A díj nemzetközileg elismert, a Szállodák és Vendéglátóhelyek Európai Szövetsége is akkreditálta. A legutóbbi pályázaton 28 szálloda és 11 étterem érdemelte ki a díjat. Megyénkből a lenti hotel mellett az elismerést a hévízi Danubius Health Spa Resort Aqua, a Danubius Health Spa Resort Hévíz, a Lotus Therme Hotel & Spa, a NaturMed Hotel Carbona, Zalakarosról a Park Inn by Radisson Zalakaros Resort and Spa, valamint Gyenesdiásról a Wellness Hotel Katalin is megkapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!