Felújítják a futópályát

2019.03.28. 16:00

Nagykanizsa folyamatosan fejleszti a Mindenki Sportpályáját

A Mindenki Sportpályája az idén éppen 30 éves. Az üzemeltetését végző VIA Kanizsa Zrt. pedig azon dolgozik, hogy a tömegsport mai igényeinek maximálisan megfeleljen.

Benedek Bálint

Fotó: Szakony Attila

A központ megvalósításának ötlete 1985-ben vetődött fel, az akkor üresen álló téglagyári gödörben egy, mindenki számára használható sportpályát létesítését kezdték el. Ugyanabban az időben több labdarúgó­pálya üzemelt a városban, ám kifejezetten a szabadidő eltöltésére alkalmas nem volt, ezért sokan a jó ügy mellé álltak. Kápolnás Zoltán, az akkori városi testnevelési és sportfelügyelőség vezetőjének irányításával széles társadalmi összefogással, vállalatok és civilek odaadó munkájából készült el a létesítmény.

Lapunk archívumának tanúsága szerint 1989. június 2-án valódi sportünnepéllyel avatták fel a komplex központot. A területén található sportszálló tetőtér-beépítése 1992-ben történt meg, melynek rendbetételét a közelmúltban végezte el az üzemeltetést végző VIA Kanizsa Zrt. Azonban a 6 sávos futópálya, valamint az ahhoz vezető lépcsősor az évtizedek során eléggé elhasználódott.

Tóth Nándor alpolgármester és Fitos István vezérigazgató a minap helyszíni szemlét is tartott a sportpályán Fotó: Szakony Attila

– Először 2017 őszén az önkormányzat megbízásából végeztük el a műfüves pályák felújítását – mondta Fitos István, a városüzemeltető vezé­rigazgatója. – Majd miután a korábbi üzemeltető szerződése lejárt, több mint egy éve vettük kezelésbe a létesítményt. Mára a Mindenki Sportpályáján a mozogni vágyó nagyközönséget és a sportolókat rendezett, tiszta körülmények fogadják, sőt a meglévők mellett egy új streetballpályát is kialakítottunk. A sportszállóban nemrég a régi, elavult kazánt is kicseréltük egy korszerűbbre, ám tennivaló még mindig akad bőven.

Ezt Tóth Nándor alpolgármester is jól tudja, hiszen a salakos futópálya rossz állapotával kapcsolatában már kapott lakossági jelzéseket. Mint elmondta: bár az önkormányzat költségvetésében jelenleg nem szerepel erre elkülönített összeg, ám a jövőben igyekeznek orvosolni a problémát.

– Alaposan körüljárjuk a lehetőséget, árajánlatokat kérünk, hogy vajon a salak vagy a gumi-poliuretán, ismertebb nevén a rekortán borítás mellett döntsünk-e – fogalmazott Tóth Nándor. – A labdarúgópályához vezető hosszú lépcső felújítását ugyancsak meg kell vizsgálnunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!