Hasznos

2018.01.17. 17:30

Tippek Zalából: Így vészeld át az influenza szezont

Az oltás mellett a legjobb védekezés ha megelőzzük a betegséget – ehhez azonban meg kell erősítenünk az immunrendszerünket. Nem is gondolná, mennyi zalaikum segíthet ebben!

zaol.hu

Fotó: Mihály Szilvia

Forrás: zaol.hu

A téli és a kora tavaszi időszakban szinte mindenkit utolér az influenza. A betegség egyik pillanatról a másikra képes ledönteni a lábunkról, így a legjobb amit tehetünk, ha megelőzzük. Manapság számtalan lehetőség áll rendelkezésünkre – orvosságok, oltások, vitamin tabletták – mégis érdemes utánanézni néhány házi praktikának is. Nemcsak olcsóbb megoldás hozott alapanyagból dolgozni, de gyakran hatásosabb is, mint a gyógyszer. Íme néhány tipikus zalai praktika!

Tökmagolajos lilahagyma

Büdös, de hatékony! Na, nem azt mondjuk, hogy munkába menet egyen belőle, sokkal jobban teszi, ha lefekvés előtt kóstolja meg. A lilahagyma köztudottan vitaminbomba, a tökmagolajnak pedig magas ásványianyag- és telítetlen zsírsavtartalma van – a kettő együtt pedig maga a tányéron fekvő egészség!

Elkészítése sem kerül sok időbe: szeleteljük vékony karikákra a lilahagymát, majd sózzuk meg és locsoljuk le tökmagolajjal. Hagyjuk egy kicsit összeérni, s már ehetjük is!

Forrás: zaol.hu

Kerékrépa

Akár sütve esszük, akár savanyítva, jótékony hatásai nem vesznek el, ráadásul a tökmagolajos lilahagymával ellentétben, nem lesz tőle kellemetlen a leheletünk. A kissé csípős ízű kerékrépa tartalmaz C-, A-, B1-, B2-, PP-vitamint, ezenkívül rengeteg ásványi anyagot is.

Fotó: pixabay

Hársfamézes dió

Ínycsiklandozóan finom, ráadásul egészséges is, édesszájúaknak különösen ajánlott! Elkészítése szintén pofon egyszerű, csak csorgassunk hársfamézet a megpucolt diógerezdekre. A dióra más fajta mézet is tehetünk, de a hársfa a legjobb választás, hiszen csillapítja a köhögést és a lázat.

Önnek van bevált házi praktikája?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!