Csörnyeföld

2024.03.16. 13:30

Emléktúra a hősök iránti tisztelet kifejezésére

Az elmúlt években már kialakult szokásrendnek megfelelően ezúttal is gyalogos túrát szervezett az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére Csörnyeföld önkormányzata. Péntek délelőtt a dél-zalai település faluházától indulva mintegy félszázan vágtak neki a körülbelül tíz kilométeres távnak.

Gyuricza Ferenc

A pénteki emléktúra résztvevői

Fotó: Gyuricza Ferenc

Az emléktúrát megelőzően Hóbor-Sztrahia Krisztina polgármester mondott rövid köszöntőt. Ebben úgy fogalmazott: a márciusi ifjak hittek abban, hogy joguk van a nemzeti függetlenséghez, az önállósághoz és a szabadsághoz, s ezen eszmék elfogadtatásáért akár az életüket is képesek voltak feláldozni. Azt is kiemelte: ahogy 1848-ban képes volt összefogni a nemzet, ugyanúgy egységre van szükség ma is a fejlődés érdekében, legyen szó az országról, vagy annak egyes településeiről.

A polgármester a túra kapcsán lapunknak annyit mondott még, hogy minden évben más és más útvonalat választanak, ezúttal Murarátkát jelölték meg úticéljuknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!