Nagyanyáink konyhájából

2024.02.11. 18:30

Zalai kelt palacsinta

Egyik kedvenc ételünk számtalan változatban létezik. Készíthetjük édesen, sósan, különböző töltelékkel. Most egy kimondottan zalai változatot mutatunk, a kelt palacsintát, melyet mindössze 15 percet kell kelesztenünk és máris süthetjük a finomságot.

Zaol.hu

Forrás: mindmegette.hu

Hozzávalók:

1.5 dkg élesztő

5 dl tej

1 kk cukor

2 db tojás

olaj

1 csipet só

25 dkg liszt

Elkészítés:

  1. A zalai kelt palacsinta tésztájához felfuttatjuk az élesztőt 1 dl langyos cukros tejben, majd a tojásokat kettéválasztjuk. Ezután a tojásfehérjét egy pici sóval kemény habbá verjük.
  2. A tojások sárgájához hozzákeverjük a felfuttatott élesztőt, majd a többi langyos tejjel, liszttel váltakozva kikeverjük a palacsintatésztát. Ha ezzel elkészültünk, könnyedén hozzákeverjük a tojáshabot, azután 15 percet kelni hagyjuk. 
  3. A palacsintasütőben olajat hevítünk, majd egy merőkanálnyi tésztát jól eloszlatunk benne. Nagyjából 2-2 percet sütjük mindkét oldalát, amíg szép aranybarna lesz. Tölteléket ízlés szerint választhatunk.

(Forrás: mindmegette.hu)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!