Bűntudat nélkül

2024.02.18. 11:00

Diétázol? Ezeket az ételeket lefekvés előtt is fogyaszthatod

Diéta idején főleg az esti időszak a nehéz, hiszen egy rosszul összeállított vacsora után az ember éjszaka arra ébredhet, hogy éhes. Ezért mutatunk hét kiváló ételt, amelyeket lefekvés előtt bűntudat nélkül fogyaszthatsz, ígéri a mindmegette.hu.

Zaol.hu

Egy csészényi pattogatott kukorica mindössze 30 kcal-t tartalmaz, ennyit az esti film közben lelkiismeret-furdalás nélkül elmajszolhatsz.

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

1. BÉBIRÉPA

10 db nyers példány mindössze 35 kcal-t tartalmaz – jól hangzik, ugye? Lehet még fokozni: magas rosttartalmának köszönhetően nemcsak hosszú távú teltségérzetet okoz, hanem tele van A-vitaminnal is, amely többek között segíti a hasi zsírpárnák eltüntetését.

2. FŐTT TOJÁS

Annak ellenére, hogy 1 db kemény tojás 78 kcal-t tartalmaz, szinte csodát tesz az alakoddal. Rendkívül magas fehérjetartalmának köszönhetően növeli a szervezet hőtermelő képességét, ezáltal mintegy 20-30%-kal fokozza az anyagcserét.

3. ÉDESBURGONYA

Komplex szénhidrátjai nemcsak a helyes étrend kialakításában játszanak szerepet, hanem szabályozzák a vércukorszintet is. Magnézium-tartalma segít leküzdeni a stresszt, az izomlazító hatású kálium pedig segíti a nyugodt éjszakai alvást.

4. PATTOGATOTT KUKORICA

Igen, jól olvassa! Ám csak abban az esetben illesztheted be a diétádba, ha a megfelelően fogyasztod. Felejtsd el a vajas és/vagy ízesített változatokat: kizárólag a natúr, enyhén sós jöhet szóba, melyet zsiradék nélkül, lehetőleg a mikróban készíts el. Egy csészényi így mindössze 30 kcal-t tartalmaz, ennyit az esti film közben lelkiismeret-furdalás nélkül elmajszolhatsz.

További alacsony kalóriatartalmú ételek a cikk folytatásában, a mindmegette.hu portálon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!