Két keréken Amerikában

2024.01.29. 13:30

Mentes Attila úti beszámolója a lenti könyvtárban

Február 8-án Lentiben, a városi könyvtárban 18 órától hallhatja a közönség Két keréken Amerikában – Las Vegastól Detroitig címmel Mentes Attila beszámolóját a tavalyi egyesült államokbeli kerékpártúrájáról.

Korosa Titanilla

A Mount Evans csúcsán a Sziklás- hegységben, 4350 méter magasan

Forrás: ZH

Zaol.hu oldalunkon, illetve a Zalai Hírlapban évről évre beszámolunk a Lentiben élő Mentes Attila nyári kerékpártúráiról, mikor hol egyedül, hol barátjával, Tüske Balázzsal rója ezerszámra a kilométereket Európa-szerte. Eljutottak már biciklivel Rómába, Isztambulba és a francia Riviérára is. Tavaly Mentes Attila már nem érte be az öreg kontinenssel, repülőre szállt kerékpárjával együtt, hogy régi álmát teljesítse: tekerjen a 66-os úton az USA-ban. Nem mindennapi túrára vállalkozott a fiatalember, bő egy hónapot töltött az Egyesült Államokban, az egyszemélyes "expedíció" során átszelte a fél észak-amerikai kontinenst, áthaladt 3 időzónán, érintett 12 államot, s letekert közel 5 ezer kilométert.

Chicago belvárosában
Forrás: ZH

Az embert próbáló kerékpártúra részleteit, az USA-ban töltött hetek érdekes, helyenként vicces történéseit a szöveges beszámoló mellett fotókkal is illusztrálja majd Mentes Attila. Számtalan remek képet készített utazása során Las Vegasban, Chicagóban, a sivatagban, a Sziklás-hegységben, illetve a Grand Canyonnál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!