2023.12.29. 19:00
Rád szárad a bejgli? - nehogy kidobd!
Unjátok már a bejglit? Ki ne dobjátok a maradékot! Isteni rakott desszert készíthető belőle, ha rétegzitek lekvárral, csokival, dióval és vaníliás pudinggal, írja a mindmegette.hu.
Forrás: mindmegette.hu
A karácsony a habzsi-dőzsiről szól, így amikor véget ér, óhatatlanul tele lesz a hűtő maradékkal. Ilyenkor jön a fagyasztás, mint opció, de szóba jöhet az is, hogy egy kis átalakítással vadonatúj ételt varázsoljunk a maradékokból. Krumplipüréből készülhet például tócsni, pörköltből hortobágyi palacsinta, panettonéból rakott süti, a maradék sült hús pedig belekerülhet egy gazdag salátába.
A maradék bejglit sem érdemes kidobni, ha már eredeti formájában nem kéri a család. Szeleteljük fel, és rétegezzük egy hőálló tálba lekvárral, csokival, darált dióval és vaníliapudinggal. Süssük össze, és már kész is az isteni sütirakottas!
RAKOTT BEJGLI MARADÉKBÓL
Hozzávalók:
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
1 db narancs lereszelt héja
1,5 rúd diós bejgli
25 dkg baracklekvár
15 dkg darált dió
15 dkg étcsokoládé
Videón mutatjuk az elkészítést, a teljes recept a mindmegette.hu portálon olvasható.