Sétáló kóstoló

2023.12.13. 17:45

Már palackstabilak a borok

Az elmúlt hét végén már hatodik alkalommal rendezte meg Sétáló kóstoló nevű programját Pusztaszentlászlón az Újhegyi Borbarátok Egyesülete. Ezúttal négy helyszínen összesen 11 különböző bort kínálták az érdeklődőknek.

Gyuricza Ferenc

Tóth Krisztián (balról), Kiss Gábor, Horváth Zsolt, Babati Bence és Kaj István a program utolsó állomásán Fotó: Újhegyi Borbarátok Egyesülete

A program célja az Újhegyen készült borok, illetve a térség borturisztikai lehetőségeinek bemutatása volt – mondta lapunknak Kaj István polgármester, a civil szervezet elnöke. Hozzátette: az elmúlt évek tudatos munkájának eredményeként ma már kiváló minőségű borokat tudnak vendégeiknek kínálni, így a következő céljuk az Újhegy iránti érdeklődés felkeltése.  

- A Sétáló Kóstoló ennek a szándéknak egyik eszköze, hiszen a program során borkorcsolya, valamint kemencés ételek társaságában olyan borokat kínálunk, amiket meg is vásárolhatnak a résztvevők – magyarázta az elnök. – Ezúttal 33 személy jelentkezett a programra, néhány helyi érdeklődő mellett zömében Zalaegerszegről és Nagykanizsáról, illetve a két város környékéről, valamint az Alföldről, például Kiskunhalasról is jöttek vendégek.  

Kaj István a kóstoltatott italok kapcsán elmondta: az idei ősz kedvezett a gazdáknak, hiszen a novemberi időjárás miatt ott is volt lehetőség a borokat hidegkezelni, ahol ennek gépesített feltételei még nem állnak rendelkezésre. A korábbi derítés-szűrést követően így már palackstabilak a borok.  

- A kóstoltatás mellett az egyesület eredményeinek bemutatása volt még célunk, így a támogatásból beszerzett eszközeinkkel, fejlesztéseinkkel ismertettük meg vendégeinket – emelte ki a polgármester. – A zártkerti sétánk ennek jegyében azon az útvonalon haladt, ahol a tavasz folyamán szőlész-borász tanösvényt alakítunk majd ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!