Horgászverseny

2023.10.04. 14:45

A törpeharcsa-állományt gyérítették Muraszemenyén

A törpeharcsa-állomány gyérítése céljából rendezett halfogó versenyt az elmúlt hét vasárnapján a Muraszemenye melletti Öreg-tavon a DKG Horgászegyesület. A verseny kiváló időjárási körülmények között, családias hangulatban zajlott.

Gyuricza Ferenc

Soós Ferenc (balról), Szűcs Péter, Palotai Richárd, ifj. Völgyi Zsolt, Szűcs Attila, id. Völgyi Zsolt és Imre Márton az eredményhirdetés után Fotó: Gyuricza Ferenc

Az egykori kavicsbányából kialakított muraszemenyei Öreg-tó a dél-zalai régió egyik legizgalmasabb horgászhelye, ahol szinte vadvízi körülmények között hódolhatnak szenvedélyüknek a pecások. Az elmúlt évek során több versenyt is rendeztek itt, ám ez volt az első olyan alkalom, amikor célzottan törpeharcsák fogását kérték a horgászoktól. Ennek oka, hogy a törpeharcsa rendkívül falánk halfaj – szinte minden élelemre rákap –, ezért, ha egy vízterületen túlságosan elszaporodik, akkor viszonylag hamar lehetetlenné teszi a hagyományos csalikkal történő horgászatot. Miután a muraszemenyei vízben is megjelent, ezért hirdette meg az egyesület a tógazdával közösen a versenyt.  

A versenyt két kategóriában rendezték meg, a felnőttek mezőnyében 15 horgász indult, az összevont gyermek és ifjúsági korcsoportban 11 fiatal próbálkozott. A felnőttek versenyét a Letenyén élő Soós Ferenc nyerte, második helyen a borsfai ifj. Völgyi Zsolt, a harmadikon édesapja, id. Völgyi Zsolt végzett. A gyermek és ifjúsági kategória legeredményesebb horgásza a muraszemenyei Szűcs Péter volt, a második helyen testvére, Szűcs Attila végzett, míg a harmadik a letenyei Imre Márton lett.  

Az eredményhirdetést követően Palotai Richárd tógazda elmondta: továbbra is az a fő céljuk, hogy a környék egyik kedvelt horgászvize maradjon az Öreg-tó, ezért odafigyelnek a környezet gondozására, s bár megőriznék a vadvízi jelleget, de az ősz folyamán halasítást is terveznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!