Miénk itt a tér

2023.08.15. 17:30

Új forgalmi rend Zalaegerszegen 1976. november 6-tól

Egyirányú forgalom lesz a Kossuth utcában és a Kosztolányi utcában – a Zalai Hírlap 1976. október 29-ei lapszáma részletesen ismertette az új forgalmi rendet, mely szerint a Kossuth utcában észak-déli (a vasútállomás felé) irányba, a Kosztolányi utcában déli-északi irányú lesz a forgalom.

Nagy Betti

Itt még kétirányú volt a közlekedés a Kossuth utcán Fotó: ZH-Archívum/Kiss Ferenc

„Mindkét úton két forgalmi és egy leállósáv áll a forgalom rendelkezésére, ahol a párhuzamos közlekedés szabályai szerint lehet közlekedni. Ezzel az utak átbocsátó képessége jelentősen növekszik, ugyanakkor egy nyomon parkírozást is biztosít. A 76-os Csácsbozsok és Mártírok útja közti szakaszán párhuzamos közlekedési rend lesz a Válicka pataktól a Biró Márton utca kereszteződéséig. Ezen a szakaszon óránként 80 kilométeres sebességgel lehet közlekedni. A 74-es és a 76-os utak kereszteződésében – Kovács Károly tér és Marx tér – lámpák irányítják a forgalmat. Ha a lámpák nem üzemelnek, a 76-os út forgalma elsőbbséget élvez a keresztező 74-es úton közlekedőkkel szemben. A 74-es és a 76-os kereszteződésben üzembe helyezett forgalomirányító lámpák, a vasutak feletti közúti híd, valamint a koncentrált járműforgalom szükségessé tette a lassújárművek letiltását a nagy forgalmú utak egyes szakaszairól.

 

Így az új forgalmi rend szerint kerékpárok, vontatók és fogatolt járművek nem közlekedhetnek a 76-os út Sport utca és Munkácsy utca közötti szakaszán, a 74-es út Szabadság tér és Tompa utca közötti, valamint a Kovács Károly tér Berzsenyi és Kölcsey utca közötti szakaszán. Nem közlekedhetnek vontatók és fogatolt járművek a 74-es út Budai Nagy Antal utca és a Szabadság tér között, a Tompa utcában és a Csány téren, valamint a Kosztolányi utcában a Béke liget és Berzsenyi utca között.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!