Építészet

2023.07.14. 09:00

Zalai középületek az Év háza jelöltjei között

Megkezdődött a közönségszavazás az Év háza országos pályázaton, melyet Az „Év háza” pályázat Kuratóriuma hirdetett meg a Magyar Építőművészek Szövetsége és a Magyar Építész Kamara szakmai támogatásával két kategóriában: megépült családi házak építész tervezői, valamint megépült középületek építész tervezői részére. 

Szabó Judit

Zalai középületek az Év háza jelöltjei között

Pályázni bármely, Magyarországon 2021. január 1. és 2023. május 22. között megvalósult új épülettel, bővítéssel, illetve felújítással lehetett. Idén újdonságként társasházak építész tervezői is beadhatták munkáikat, a legjobbnak ítélt pályamű szerzőjét különdíjjal jutalmazzák.

A Zalában dolgozó építészek nagyon aktívak voltak, középület kategóriában a vármegyéből öt pályaműre is lehet voksolni július 19-én 10 óráig az Év háza pályázat Facebook-oldalán. Ezek a következők: 

Mindszentyneum múzeum és látogatóközpont, Zalaegerszeg. Építészet: Balogh Csaba (Konkrét Stúdió) és Kádár Mihály (TSPC), vezető tervezők: Deigner Ágnes, Sirokai Levente, Sónicz Péter (Konkrét Stúdió)
Óvoda és vendégszobák, Zalaszentlászló. Építészet: Makovecz Imre, Fülöp Tibor, Radev Gergő, Kelf Trauner
Kézművesek Háza, Zalaegerszeg. Építészet: Zsuppányi Gyula, Fülöp Tibor, Turi Gergő, Kanyó Mihály
Cabin Balaton, Vonyarcvashegy. Építészet: Béres Attila, Baráth Éva
Wellnesspavilon, Kehidakustány. Építészet: Nagy Csaba, Pólus Károly, Batta Miklós, Timár-Major Krisztina Horváth Krisztina, Long Yining, Urbán Jakab, Várhidi Bence, Laczkó Gábor, Pásztor Ádám, Tőrös Ágnes

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!