Zaol podcast

2023.07.13. 20:00

Titkok, ízek, szerelmek - vendégünk Tódor Tamás, a zalaegerszegi Tourinform Iroda munkatársa (1. rész)

Titkok, ízek, szerelmek címmel indultak nyári séták Zalaegerszegen. A Tourinform iroda kezdeményezésének segítségével négy különböző tematika mentén ismerkedhetnek meg az érdeklődők a várossal. Vendégünk Tódor Tamás idegenvezető, a séták történeteinek mesélője, akivel két Zaol-podcast adáson keresztül kalandozhatnak önök is titokzatos, mulatságos, időnként pikáns, olykor botrányos zalai legendák között.

Szalay Balázs

Fotó: Pezzetta Umberto

A Tourinform iroda munkatársa elmondja, hogy a városnéző programok résztvevői csupán néhány száz métert gyalogolnak, de a gondosan válogatott témák és érdekes helyi történetek segítségével az időben több száz évet is utazhatnak.

A vezetett sétáknak az itt nyaralókon kívül gyakori vendégei még a városból elszármazottak és a régi katonák is. A beszélgetésben felfedjük, honnan származik a hatalmas mennyiségű várostörténeti anyag és az is kiderül, hogy járul hozzá a Zalai Hírlap archívuma a séták tartalmi összeállításához. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!