Közel 200 ezer forint gyűlt össze

2023.06.16. 12:00

A menhely állatorvosi költségeire fordítják a festő adományát

Az osztrák Georg Brandner, a gesztusfestészet egyik legjelentősebb képviselője jótékonysági akciója keretében 193 ezer forintot gyűjtött össze a 31. Ludvig Nemzetközi Művésztelep alatt a nagykanizsai "Élettér" Állat- és Természetvédő Egyesület javára.

Benedek Bálint

A pillanat, amikor Ludvig Dániel átnyújtotta a támogatást tartalmazó borítékot Varga Károlynénak Fotó: ZH

Az összegyűlt készpénzt a minap Ludvig Dániel festőművész stílusosan egy velőscsontra kötve adta át Varga Károlynénak, a menhely vezetőjének. Mint arról korábban beszámoltunk, a festőművész kartonlapokból készített érdekes installációt „Otthon barátoknak” címmel. Az alkotásból bárki vásárolhatott egy „szeletet”, melynek négyzetcentiméterenkénti ára 20 forint volt. A legkisebb megvásárolható méret 100 négyzetcentiméter, vagyis 2000 forintba került. A művésztelep szervezői megkeresték a kanizsai Loco-Motiv Közösségi Alapítványt, amely civil szervezetek támogatását koordinálja.

- A nem mindennapi gesztus meghatott bennünket - mesélte Varga Károlyné. - Azzal tisztában vagyunk, hogy sokaknak fontos az állatok védelme és szívükön viselik a kanizsai menhely sorsát. Az viszont megtisztelő, hogy a kortárs festészet egyik ikonja szintén így gondolja. A támogatóink szintén jól jártak, hiszen az adomány ellenében hozzájutottak egy eredeti Georg Brandner-alkotáshoz.

Hozzátette: az összegyűlt 193 ezer forintnak már megvan a helye, hiszen tetemes állatorvosi költségeik fedezésére fordítják. Jó érzés, hogy a Ludvig család és a közösségi alapítvány összefogása ilyen jó célt szolgált.

Jelenleg közel 100 kutyát és 20 macskát gondoznak az Ady utcai állatmenhelyen, ellátásuk mindennapi feladat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában