A zalai kisváros számos rejtett kincset tartogat

2023.05.21. 15:00

Ezt látnod kell! Hévíz kevésbé ismert látnivalói mindenkit lenyűgöznek

Hévíz, a festői zalai kisváros a természeti szépségek és gyógyító források otthona, amely csodálatos látnivalókkal várja a látogatókat. Egy hihetetlenül sokszínű és érdekes hely, ahol sokkal több a felfedeznivaló, mint gondolnánk.

Józsa Zsuzsa

Kerubok a Hévízi - tónál.

Forrás: csodalatosmagyarorszag.hu

A Hévízi-tó egyértelműen a környék turisztikai szimbóluma és a leglátogatottabb helye is, azonban számos más látnivaló is vár bennünket ott, amiket legalább egyszer érdemes felfedeznie mindenkinek.

Római kori romkert

Hévíz és környéke sűrűn lakott terület volt a római időkben. A romkertben a még fel nem tárt, föld alatt megbúvó falak rajzolatán száraz Kneipp-taposó ösvény kínál a megfáradt turistáknak testi és lelki felfrissülést. Az ösvény alaprajzi kialakítása teljes egészében megegyezik a római kori villához kapcsolódó római épület maradványainak kontúrjával. De megtekinthetjük az Őzike szobrot, a Kutyaszobrot, avagy az otthon kapuja szoboregyüttest, amit egy átlagos római lakóház ajtaja és egy kutyamotívum alkot. De a római katona sírját sem érdemes kihagyni, amire 1925-ben találtak rá földmunkák során, teljes épségben.

A római katona sírja, vagy más nevén a későrómai téglasír.
Forrás: korokesborok.heviz.hu

Egregyi templom és a gyógyító energia

A Balaton környékén épen maradt három Árpád-kori templom egyike az Egregyi templom. A román stílusú falusi építészet egy különlegesen szép példánya, fokozottan védett műemlék. Sokan felkeresik, különösen a gyógyító energiák miatt; ezoterikus tanok szerint különösen erős, gyógyító energiák metszéspontjában található az Árpád-kori templom.

Azt mondják, a templomtoronyban „kézzel fogható”  az energia
Forrás: korokesborok.heviz.hu

Tavirózsa tanösvény és lombkorona - kilátó

A 2,2 km hosszú hévízi Tavirózsa tanösvény és a 15 méter magas lombkorona – kilátó ideális hely a természet szerelmeseinek, a pihenésre vágyóknak és azoknak, akik szeretnék felfedezni a Hévízi-tó természeti kincseit. A sétaút és a kilátó is remek lehetőséget nyújt a feltöltődésre.

Az érdekes látnivalókon kívül még számos program, egyedi hangulatú termelői piac, egészségügyi szolgáltatások, különleges szobrok és varázslatos templomok is várják az érdeklődőket. Nem véletlen, hogy az egyik legfelkapottabb turisztikai hely Magyarországon.

Forrás: Noé Veronika | Csodálatos Magyarország

Érdemes a városban pár napot eltölteni

A városnak van valami igazán kedves bája, amiért minden embernek érdemes lenne néhány napot ott eltöltenie és az összes látnivalót felfedeznie. A szállásokat megnézve számos színvonalas és barátságos szálláslehetőség található, melyek különböző kategóriában elérhetőek, így mindenki megtalálhatja az igényeinek és büdzséjének megfelelő lehetőséget.

Ott jártunkkor az ALina Apartmanházba tértünk be, ami egy igazán családias, gyermekbarát szállás, ahol még jakuzzit, medencét és szaunát is találtunk. A szabad helyekről érdeklődtünk:

- Június végéig tartó kedvezményeink és törzsvendég-programunknak köszönhetően jól alakul a foglaltság, főleg a júliusi és augusztusi hónapokra. Különösen kedvelt időszak a nagycsaládosok körében Hévíz varázsa és a Balaton közelsége miatt. Nálunk sok embert vonz a nagy kert játszótérrel, az ingyenes parkolási lehetőség és a gyerkőcöknek kialakított játszási lehetőségek. Sok visszatérő vendégünk van, akik gyógyászati célból keresik fel Hévízt, legyen szó fogászati vagy reumatológiai kezelésről – mondta Albert–Tóth Eszter, az apartmanház képviseletében.

Hévízen számos színvonalas, barátságos szállás várja a vendégeket. 
Forrás: ALina Apartmanház

A zalai kisvárost varázslatos természeti kincsei, számos látnivalója és vendégszerető légköre miatt mindenkinek érdemes egyszer meglátogatnia. Sokaknak a fürdőváros a szerelem első látásra - teljesen jogosan. 

Forrás: www.heviz.hu

(Forrás: www.heviz.hu)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!