Adomány és felhívás

2023.04.14. 16:00

Közös ügyünk az állatvédelem – támogassuk az állatvédő szervezeteket!

Az április végéig tartó Közös ügyünk az állatvédelem! kampányról és az állatvédő szervezetek támogatásáról beszélt Vigh László országgyűlési képviselő péntek délelőtti zalaegerszegi sajtótájékoztatóján.

Mozsár Eszter

Müller Roxána és Vigh László a kéthetes cicákkal, előtérben a szelíd Frigyes macska.

Fotó: Mozsár Eszter

Egy 18 kilogrammos, macskáknak való száraz tápos zsákkal érkezett a politikus Müller Roxánához, a Bársonytalp Zala Egyesület titkárához. Az ékszerészként, ötvösként dolgozó állatvédő jelenleg tíz cicáról gondoskodik otthonában. A napokban került hozzá három kéthetes kölyök, a valószínűleg bántalmazott édesanyát elkülönítette, a szelídítés még folyamatban van. Mint mondta, egyesületük elsősorban az ivartalanítás mellett kardoskodik, amivel a felesleges szaporulat visszaszorítható. Zalában jelenleg ötven önkéntessel mintegy 400 cicáról gondoskodnak, ám jól jönne még az ideiglenes befogadók jelentkezése. Nem kis gond az etetés, a folyamatos állatorvosi költség biztosítása sem, havonta egymillió forintot költenek minderre. A Covid miatti karantén végével és a háború okozta nehézségek miatt az utóbbi években egyre több állat kerül utcára. Szerencsére Zalaegerszegen tűrhető a helyzet, az önkormányzattól is nagy segítséget kapnak, mondta.

Egy halom aprócska macska, akik néhány hónap múlva gazdára várnak

Vigh László arra kéri a lakosságot, hogy aki teheti, ajánlja fel adója egy százalékát valamely állatvédelemmel foglakozó civil szervezetnek. A Közös ügyünk az állatvédelem! kampányban a résztvevők a közösségi oldalakra feltöltött videókkal kedvenc állatvédő szervezetüknek nyerhetnek jelentős támogatást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!