Sokat tettek a községért és az ott élőkért

2023.04.29. 14:00

Díszpolgári címeket adományoztak Pákán

Pénteken két olyan személyt tüntettek ki a településen díszpolgári címmel, akik az elmúlt évtizedekben sokat tettek községért és az ott élőkért.

Korosa Titanilla

A képen b-j Lukács Tibor, Tóthné Péter Judit jegyző, dr. Bakos Katalin, Farkas Istvánné, Cseresnyés Péter

Fotó: Korosa Titanilla

Díszpolgári címet adományozott az önkormányzat dr. Kukorné dr. Bakos Katalin nyugalmazott háziorvos részére, aki 33 éven át látta el a betegeket a településen és a környéken. Mellette posztumusz díszpolgári címet ítéltek oda Farkas Istvánnak, korábbi tanácselnöknek, a település rendszerváltást követő első polgármesterének, aki két cikluson át látta el ezt a tisztséget. Farkas István az elmúlt évben hunyt el, a díjat felesége, Farkas Istvánné vette át. 

Az ünnepségen a díjazottakat Lukács Tibor polgármester méltatta, majd az emlékplakett átadása után dr. Bakos Katalin mondott köszönetet a kitüntető címért. Mint mondta: a dicséret mögött soha nem egy ember munkája áll, esetében is így van, hiszen munkatársai, férje, családja támogatása nélkül nem tudott volna azzá válni, aki lett. Felidézte azt a régi emléket is, mikor biztossá vált abban, hét kórházban eltöltött év után, hogy háziorvosként szeretné segíteni az embereket.

 

Végül Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a díjazottakat és úgy fogalmazott: erős az a közösség, mely ki tudja tüntetni kiválóságait és erős az a közösség, amelyiknek olyan kiválóságai vannak, akik érdemesnek tartják a hozzájuk tartozó embereket arra, hogy értük, érdekükben dolgozzanak, akik nem csak megélhetésnek tekintik a munkájukat, hanem küldetésnek a közösség érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!