A természettel együtt lüktetni

2023.04.30. 12:00

Általános iskolásoknak és óvodásoknak is szerveznek nyári táborozást a Bacónak-hegyen

Az állattartással és a lovassport szépségeivel is megismerkedhetnek azok az általános iskolások, akik Nagyrécse melletti Bacónak-hegyi Rencsi Lovasudvar táborában pihennek a nyáron.

Benedek Bálint

Fotó: Zh Archívum/Szakony Attila

Horváth Renáta, a tábor vezetője, lovasoktató és segítői évek óta azért dolgoznak, hogy a gyerekek kellemesen érezzék magukat, a természettel együtt lüktessenek. Ha unatkoznak, gyakran nyúlnak a digitális eszközökhöz, az okostelefon az állandó internetelérhetőséggel elvonja a figyelmüket. De ebben a táborban erre a lehetőségre nem is gondolnak, hiszen a kutyákat szinte naphosszat lehet simogatni, s akkor még kecskék és pónilovak is igénylik a folyamatos törődést.

Az általános iskolásoknak 8 és 16 óra közötti elfoglaltságot jelent a tábor, de már tudják: ilyenkor csak úgy repül az idő. Idén először pedig a legfiatalabb óvodás korosztálynak megtartják a "Lovis" foglalkozásokat, számukra rövidített a program 8 és 13 óra között találkozhatnak az állatokkal. Ezt a korosztályt Renáta mellett még egy óvónő is felügyeli. Amit tudni lehet: lesz elméleti, valamint biztonsági oktatás, sok lovaglás, kézműves játékok és a környéket is felfedezhetik túrákon.

Az első alkalom június 26. és 30. között lesz, amikor mindkét korosztályt egyaránt fogadják, majd a "nagyok" július 10. és 14. között érkezhetnek Bacónakra, a szezont július 24. és 28. között pedig újra vegyes táborozás zárja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!