Termelői piac és kézműves vásár

2023.03.18. 16:01

Tavaszköszöntő vásár az újudvari piactéren

A "Dombhátról-dombhátra" elnevezésű projekt keretében szombaton tavaszköszöntő termelői piac és kézműves vásár várta az érdeklődőket a település piacterén. Az őstermelők jóvoltából a vásárlók többek között házi tésztákból, lekvárokból és sajtokból választhattak.

Benedek Bálint

Magyarszerdahelyről érkezett sajtokkal Gálné Kiss Viktória, akinek az asztalánál megállt Jakab Sándor, Cseresnyés Péter és Bene Csaba Fotó: Gergely Szilárd

Az esemény megnyitóján Jakab Sándor polgármester köszöntötte a vendégeket, köztük Cseresnyés Péter országgyűlési képviselőt és Bene Csabát, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnökét, akiknek segítségével a piactér megépülhetett. Illetve ugyancsak kormányzati támogatásból, hat zalai településsel összefogva hozhatták létre ezt a rendezvénysorozatot. Az ebben nyert 53 millió forintból sok berendezési tárgyat vásároltak, s több kitűnő eseményt is tartottak.

- Valóban hasznos kistérségi együttműködés jött létre ezáltal, hiszen ezúttal például Nagyrécse és Nagybakónak polgármesterei is velünk ünnepelnek - mondta. - Sajnos a közeli Nagykanizsa önkormányzati többségét adó Éljen VárosuNK! Egyesület frakciónak tagjai nekimentek a falusi embereknek is, megpróbálják szétverni az összefogásunkat. Innen jelentjük: nem fog sikerülni, a közösségépítésben mindannyian hiszünk. Ebben a térségben minden település olyan eredményeket ért el az elmúlt tizenkét évben, amiért hálásak lehetünk a kormánynak.

 

Bene Csaba hozzátette: örül annak, hogy a vármegyei közgyűlés is támogathatta a települések nívós rendezvényeit. A piacterek létrehozásában sokat segítettek még a Magyar falu programok támogatási lehetőségei. Szerinte az összefogás érték, amelyet meg kell becsülni, ahogy az őstermelők által előállított értékeket is.

- Valóban az elmúlt években a kormányzat odafigyelt a településekre és ez jól látható Újudvaron is - fogalmazott Cseresnyés Péter. - Mindannyian tudjuk, a kistelepülések közösségeire nagy szükség van. Egyre több polgármester erősít meg abban, hogy a falvak élhetők, nincsenek üres házak és az emberek szívesen alapítanak családot ezeken a helyeken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!