Frissen Zalából

2023.02.08. 14:17

Elkezdődött a pollenszezon Zalában is

Javasoljuk, hogy a tavaszi fák pollenjére allergiások készüljenek fel az allergiás tünetek megjelenésére, és kérjenek tanácsot kezelőorvosuktól!

Zala Vármegyei Kormányhivatal

Virágzó mogyoróbokrok

Fotó: Győrffy István

Az enyhe időjárásnak köszönhetően a mogyoró virágpora már az év első napjaiban több helyen tüneteket okozó közepes koncentrációban volt jelen, illetve a déli régiókban mennyisége a magas szintet is elérte. A mogyoró mellett az éger, a ciprus-és tiszafafélék, valamint a kőris pollenjét is alacsony-közepes koncentrációban monitorozták, továbbá néhány szemet már regisztráltak a nyár- és a juharfa virágporából is.

2023 februárjától a Zala Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály munkatársai is elkezdték és napi rendszerességgel végzik a pollenmonitorozást és az adatszolgáltatást.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ Aerobiológiai hálózatához beérkezett adatok alapján készült aktuális napi pollenjelentés a Kormányhivatal honlapján a „Hasznos linkek” címszó alatt mindenki számára elérhető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!