Heten mérettek meg

2022.12.07. 16:35

Gyógyszertári szakasszisztensek vizsgáztak Nagykanizsán

Gyógyszertári szakasszisztensek záróvizsgáját tartották szerdán a Nagykanizsai Szakképzési Centrum által létrehozott szakmai vizsgaközpont szervezésében. A hét szakasszisztens jelölt felkészültségét neves szakmai bizottság értékelte, többek között dr. Horváth-Sziklai Attila, a Magyar Gyógyszerészi Kamara hivatalvezetője.

Pásztor András

Rózsa Melinda gyógyszertári szakasszisztens és dr. Horváth-Sziklai Attila gyógyszerész (balról) Varga-Velladics Annamáriát vizsgáztatja

Fotó: Pásztor András / Zalai Hírlap

- Az OKJ-s képzések megszűnését követően a kormány új alapokra helyezte a szakmai vizsgáztatást, ma már csak akkreditált vizsgaközpontok szervezhetnek ilyet - árulta el dr. Horváth-Sziklai Attila, aki hangsúlyozta: gyógyszertári szakasszisztens vizsgára csak azok jelentkezhetnek, akik egészségügyi asszisztensi képzést szereztek és legalább egy évet gyógyszertárban dolgoztak. - A képzés 600 órás, elméleti és gyakorlati résszel, a vizsgán pedig írásban és gyakorlatban is bizonyítania kell a jelölteknek. A szerdai gyakorlati vizsga helyszíne ezúttal a Szent Kristóf Gyógyszertár volt, ahol különféle élethelyzeteket szimulálva kellett információt és felvilágosítást adni az orvos átlat felírt gyógyszerekről és egyéb készítményekről a vizsgázóknak.

Knausz Lívia, a nagykanizsai Szakmai Vizsgaközpont vezetője elmondta: a gyógyszertári szakasszisztens vizsga azért különleges, mert egyelőre az országban csak ők vizsgáztatunk ebben a szakképesítésben.

- Több, mint 100 szakképesítésben állunk a vizsgára jelentkezők rendelkezésére, vizsgáztattunk PLC programozókat, dajkákat, ingatlanközvetítőket és még sorolhatnám. Eddig a nálunk sikeresen vizsgázóknak közel 300 bizonyítványt osztottunk ki - árulta el Knausz Lívia, a kanizsai vizsgaközpont vezetője

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!