Madarak és fák napja

2022.05.10. 11:41

Az erdei élettel ismerkedtek a nagykanizsai Hétszínvirág Tagóvoda apróságai

A Hétszínvirág Tagóvodájának apróságai a Csónakázó-tónál erdei sétával ünnepelték a madarak és fák napját.

Benedek Bálint

Forrás: ZH

Az intézmény nevelőtestülete kiemelt figyelmet fordít a környezeti nevelésre, a természet szeretetének megalapozására, így az ehhez kapcsolódó jeles napok méltó köszöntésére is. A mostani programon a gyerekek gyönyörködhettek a fák koronáiban, megfigyelhették azok lakóit a madarakat, s ha jól figyeltek, hallgathatták azok énekét. Sőt egy erdei élménytúrán is részt vettek, ahol Kálovics Norbert erdész segítette az erdő élővilágának alaposabb megismerését. Láthattak több fa fajtát, megismerhették a nagylevelű hársfát, mely az idén az év fája lett. 

Forrás: ZH

Bejárhatták a Madárerdő tanösvényt, ahol az információs táblák segítségével ismerkedtek a környékre jellemző madárfajokkal. Gáspárné Hans Katalin tagóvoda-vezető szerint a kirándulás az ismeretnyújtás mellett, érzelmi hatást is gyakorolt a gyermekekre, s nem utolsó sorban viselkedés-, magatartásformáló hatása is volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!