Dimenziók

2022.04.08. 14:00

Zrínyi-Újvár egy kicsit más szemszögből - Boros Károlyné első helyezést ért el egy fotópályázaton

Boros Károlyné kiválóan szerepelt nemrégiben egy fotópályázaton. A Kanizsa Fotóklub tagja első helyezést ért el az Aktív-Analitikus Pszichoterapeuták Egyesülete és az Életszeretet-Életöröm Alapítvány fotópályázatán a Dimenziók című fotójával.

Benedek Bálint

Boros Károlyné a győztes fotóval

Forrás: ZH Archívum

A két fővárosi szervezet Wilhelm Stekel „A lélek mélységei” című esszékötete magyar kiadásának népszerűsítése érdekében három fejezetcímére asszociáló témakört adott meg. Vagyis: „Miért utazunk?”, „Hála és hálátlanság”, illetve „A második világ”. Stekel (1868–1940) osztrák orvos és pszichológus volt, aki Sigmund Freud egyik legkorábbi követője lett, és egykor „Freud legkiválóbb tanítványaként” írták le. 
 

A szakmai zsűriben épp ezért a kötet összeállítói szerepeltek. Egyikük, Bodnár Csilla aktív analitikus pszichoterapeuta, a könyv lektora, Takács Zoltán a könyv fordítója, fotográfus, valamint Ormay István pszichiáter, pszichoterapeuta, fotográfus bírálta a fotókat. 
 

A fityeházi Boros Károlyné a „Második világ” témában első helyezést ért el a Dimenziók című fotójával. 
 

– A kép a Zrínyi-Újvárhoz közel található régi malomnál készült – mondta Boros Károlyné. – A fotó elkészítése során megérintett az épület magasztos megjelenése, ahogy a természet egyre jobban birtokolni szeretné. De még tartja magát, omladozó falai és a tető hiánya ellenére tartalmaz olyan építészeti elemeket, amelyek visszautalnak fénykorában betöltött szerepére. A fotókiállítás ez év júniusáig megtekinthető a fővárosi Életszeretet-Életöröm Alapítványnál, Budapesten a Lejtő út 24. szám alatt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!