Hagyomány és újítás

2021.12.30. 15:00

Egy év szünet után újra megrendezték a káposztafesztivált Gutorföldén

Egy év szünet után szerdán újra megrendezték a falu szabadtéri színpadánál a két ünnep közt hagyományos káposztafesztivált.

Korosa Titanilla

A Göcsej Motorosai Egyesület bográcsánál Káli Attila

Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Az Együtt Gutorföldéért Egyesület jó hangulatú programján a káposztás ételek mellett forralt bor is készült, hogy este melegen tartsa a résztvevőket. A csapatok közt családok, baráti társaságok, illetve a szervező egyesület tagjai is készítettek káposztás étkeket. A hagyományos töltött káposzta mellett főzték a székely verziót, de készült 80 darab vadhúsból gyúrt gombóccal gazdagított változat is. Alföldi lucskos káposzta, csülkös-babos káposzta, illetve lángosra hasonlító káposztás copfocskák mellett káposztaágyon sütött mozzarellás csirke is kikerült egy grillsütőből. 

 

Forralt borból is volt választék, Nyakas István polgármester például aszalt szilvával ízesített változatot is kínált a rozé és vörösborból készített mellett, de volt csapat, amely a fehér borra esküdött, abból is arra, amely a söjtöri hegyhátról való. A zenéről ezúttal is a TMK Rock Band gondoskodott, estébe nyúlóan. 

 

 

A szervezők részéről Káli Attila örömét fejezte ki, hogy újra összegyűlhettek a fesztiválra, melyen a településről elszármazottak is feltűntek. 

 

Az ételeket nem zsűrizték, viszont a résztvevők közt az este folyamán kisorsoltak egy nyereményként felajánlott malacot. Káli Attila azt is elmondta, hogy az alkalmat kihasználva átadták az önkormányzat részére azt a 700 ezer forintot, mely összeget a nyári motoros fesztivál keretében hirdetett jótékonysági felhívás során, illetve egyéb adományokból gyűjtöttek össze. A pénzt a közterületek felújítására szánják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!