Fényfüzérben a feketefenyő

2021.12.30. 12:00

A barátság fája lett - A fenyő Óhídtól Sümegcsehiig ragyogja be a tájat

A két település között félúton, az amúgy Kisgörbőhöz tartozó Nagyhegyen az ünnepekre fényfüzérbe öltöztettek egy hatalmas feketefenyőt.

Fincza Zsuzsa

A fényben úszó feketefenyő. A látványhoz a naplemente is hozzáteszi a magáét

Forrás: Czillinger Ernő

A terület korábbi tulajdonosa úgy tudja, hogy a fa abból a csemeteállományból származik, amely Keszthely mellett, a Festetics-majornál az utat szegélyezi, egészen Fenékpusztáig. A lényeg azonban talán nem is ez, hanem a látvány, amely - bárki meggyőződhet róla saját szemmel - fenségesre sikeredett.

 

 Az önmagában is szépséges feketefenyő feldíszítését egyébként már régóta tervezte és az idén - a kisgörbői önkormányzat, valamint helyi vállalkozók segítségével - meg is valósította Kulcsár Attila, a Sümegcsehi Polgárőr Tűzoltó Egyesület elnöke. 

 

A fényben úszó feketefenyő. A látványhoz a naplemente is hozzáteszi a magáét
Forrás: Czillinger Ernő

 

A 200 méter hosszú fényszalagot daru segítségével helyezték fel a fára, az elektromos áramot pedig egy akkumulátorról kapja. A korábban magányos fa december 21-től fényével beragyogja az Óhídtól Sümegcsehiig terjedő gyönyörű tájat. A látvány a kisgörbőiek, a nagygörbőiek és a döbröceiek örömére is szolgál, hiszen a környező falvakban szintén látható a fénye. Az ünneplőbe öltöztetett feketefenyőt azóta a barátság és az összetartozás fájaként emlegetik a környéken élők, sokan pedig családi kirándulásokat szerveznek a helyszínre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!