Frissen Zalából

2021.10.19. 12:00

„Tök” jó délutánt rendeztek Nagypáliban

Közösségépítő, családi délutánt rendeztek szombaton az Öko-völgyben. A kora délután kezdődő programmal minden korosztályt próbáltak megszólítani a szervezők.

Jóna István

Horváth Fanni, Horváth Zsombor, Ferkócza Panna Bíborka, Horváth Lilla és Szentiványi Borcsa az elkészült töklámpásokkal

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Az Öko-völgy ideális helyszíne volt a község családi programjának, ahol ügyes kezekre és egy kis fantáziára volt szüksége a résztvevőknek.

Horváth Fanni, Horváth Zsombor, Ferkócza Panna Bíborka, Horváth Lilla és Szentiványi Borcsa az elkészült töklámpásokkal
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

– A hagyományos programon az ősz hangulatát próbáltuk a programunkba csempészni és az évszakhoz kötődő foglalkozásokkal kedveskedni a résztvevőknek – tájékoztatott Kovács Ferencné közművelődési szakember.

A kézműves-foglalkozásokon őszi képeket készítettek falevelek felhasználásával, valamint izgalmas terménybábokat is alkothattak a látogatók. A legnagyobb kihívást a tökfaragás jelentette, melybe a gyerekek mellett a szülők is beletették kreativitásukat és ügyességüket. A közösségi kemence mellett illatos sütőtököt és ropogós gesztenyét készítettek, valamint szalonnát és sült kolbászt is fogyaszthattak a látogatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!