Frissen Zalából

2021.09.14. 11:00

Miközben szüreteltek, szólt a sramlimuzsika Letenyén

A horvátországi Perlakon élő Ivan Gudlin jelentős méretű szőlőültetvénnyel rendelkezik a Julián-hegyen. Szombaton a barátaival közös, sramlizenével fűszerezett szüretet tartott.

Benedek Bálint

Ivan Gudlin szakította le az első fürtöket

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A szüret állandó vendége Aigner Géza plébános is, aki mindig szívesen tesz eleget a felkérésnek. Mint elmondta, örül annak, hogy a vendéglátó mindig figyel arra, hogy ilyenkor hálát adjunk az Istennek, megköszönjük a termést. Hozzátette: egyúttal közösségkovácsoló rendezvény is, melyen a magyar és horvát testvérek együtt töltik a napot, lehetőség nyílhat a tapasztalatcserére. A szőlő leszedését követően még sok feladat vár a gazdára, hiszen gondoskodni kell arról, hogy finom nedű készüljön a termésből. Az Istennek adnak azért hálát, hogy gondoskodik arról, hogy a föld megtermett gyümölcse táplálja az embert. Ahogy a Szentírás mondja: a bor megvidámítja az ember szívét.

Ivan Gudlin szakította le az első fürtöket
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– A szüret már két héttel korábban kezdődött a cserszegi fűszeres és a kabar fajtájú szőlő leszedésével – mondta el Ivan Gudlin szőlőbirtokos. – Ezúttal az olaszrizling, illetve a pátria kerül a vödrökbe és puttonyokba, de a vörösbor alapanyagául szolgáló szőlők leszedését is elindítjuk. A szőlő cukorfoka magas, de sajnos nincs olyan sok termés, ami a szárazságnak is köszönhető.

 

Azért, hogy a kezek szorgalmasan dolgozzanak Haszon Zoltán (harmonika) és Vlasics Tamás (trombita) szolgáltatta a sramlimuzsikát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!