Frissen Zalából

2021.09.11. 12:00

Emlékszel Totóra, a keszthelyi hattyúra? Ma így öleli gazdáját (videó)

Még csak másfél éves, de már nem fér el a tenyerünkben az a kis hattyú, akit tojásként találtak a Balatonban, és egy nő a saját teste melegével keltett ki. Totó minden reggel megöleli gazdáját, ritkán látni ilyen szeretetteljes pillanatokat, gyere, nézd meg videóinkat, képeinket.

Mihály Szilvia / likebalaton.hu

Ilyet még nem láttál! Így öleli meg a hattyú a gazdáját

Forrás: likebalaton.hu

Fotó: Mészáros Annarózsa

Totó a keszthelyi kastély Madárparkjában lakik, Rigó Gáborhoz pár naposan került a kis fióka, akit egy vitorlázó társaság talált a Balatonon, még tojásként ringatózva. A hölgy, aki kiemelte a vízből, hazavitte, majd teste melegével kikeltette a madarat, de felnevelni már nem tudta, így szakértő kezekre bízta – írja a likebalaton.hu.

Gábor és a madár másfél éve elválaszthatatlanok, együtt jártak strandolni, sőt, gyakran autóztak is a hattyúval.

– Ma már túl nagy, bár szívesen eljönne velem, már nem viszem el autóval. Minden reggel várja, hogy megérkezzek, amikor kinyitom a kerítésének kapuját, rögtön szalad felém, és egy reggeli ceremónia során üdvözöl, megölelget.

A madár hozzászokott az emberekhez, de megsimogatni csak a gazdája tudja, minket már nem engedettet közel magához, felfújta magát és támadóállásba lendült, nem is tudtuk eldönteni, hogy csak féltékeny volt, amiért a gazdája nem csak vele beszélgetett, vagy a területét védte.

Másfél éve még kíváncsian totyogott körülöttünk, simán elfért a tenyerünkben a kis madár, nézd:

Fotó: Mihály Szilvia / likebalaton.hu

Most pedig alig bírja el az ölében a gazdája:

– Nagyjából hat-hét kilós lehet, de ez még nem a végleges súlya. Most másfél éves, három évesen lesz ivarérett; a hattyúk átlagosan húsz évig élnek, persze csak akkor, ha nem kapnak kenyeret és szénhidrátot.

Ilyet még nem láttál! Így öleli meg a hattyú a gazdáját
Fotó: Mészáros Annarózsa / likebalaton.hu

A teljes cikket IDE kattintva érheti el.

Kapcsolódó tartalmak:

https://www.zaol.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/szinte-embernek-kepzeli-magat-a-kis-hattyu-aki-csodaval-hataros-modon-jott-vilagra-4262247/

https://www.zaol.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/te-is-eteted-a-hattyukat-megmutatjuk-milyen-szenvedesre-iteled-ezzel-megdobbento-felvetelek-4906672/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!