Frissen Zalából

2021.09.16. 16:00

Az andráshidai civilek összefogásával valósult meg a városrészt megmozgató program

Szombaton közösségi házuk udvarán és minden termében tőrőlmetszett szüreti kavalkáddal fogadta a városrész apraját és nagyját az AHIDA Közösségeiért Egyesület.

Fincza Zsuzsa

A Szélrózsa Tánckör legújabb koreográfiáiból tartott bemutatót

Fotó: Fincza Zsuzsa

– A célunk, hogy összefogjuk a lakóhelyünkért tenni akaró andráshidai civil szervezetek, jelesül a Borbarát Kör, a Gazd’asszony Klub, az Igazgyöngy Tánckör és a Szélrózsa Dalkör nyüzsgő tagságát, hogy ne külön-külön, hanem összeadva sokszínű tudásukat, az egész városrész számára vonzó programokat szervezzünk. Mint a mellékelt ábra mutatja, ez ezúttal is sikerült – mutatott körbe a csintalan gyerkőcökből, a „bandázó” kamaszokból, diskuráló szülőkből, vidám nagymamákból, poharazgató nagypapákból álló seregleten Molnár Klára, az egyesület elnöke, a Gazd’asszony Klub vezetője.

Mindenki azt vállalta, amihez a legjobban ért. A gazd’asszonyok már délelőtt megszállták a konyhát, de nem csak a délutáni borkorcsolyákról gondoskodtak, az érdeklődők el is leshették tőlük a szüret elmaradhatatlan étkei: a kalács, a pogácsa, a kráfli sütésének csínját-bínját.

A Szélrózsa Tánckör legújabb koreográfiáiból tartott bemutatót
Fotó: Fincza Zsuzsa

A Borbarátok Köre is kitett magáért: Neuhold László szürettel kapcsolatos relikviáiból, régi borászati eszközeiből álló gyűjteménye egy részét kiállításon mutatták be, a gazdák legjobb boraikból tettek az asztalokra, a környéken termett szőlőkből és a gyerekek határtalan örömére a helyszínen préselt friss mustból biztosítottak kóstolót.

Az Igazgyöngy kóristái nem csak bordalokkal készültek, óriási kondérban ők főzték estebédre a csülkös-babos káposztát is.

A Szélrózsa Tánckör bemutatta a legújabb és az alkalomhoz leginkább illő koreográfiáit, az esti szüreti bálhoz pedig táncházzal alapozták meg a hangulatot.

A borászati eszközök kiállítása még két hétig megtekinthető, közösségek a 06/203-156-274-es telefonszámon Molnár Klárával egyeztethetnek időpontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!