Frissen Zalából

2021.07.20. 15:00

A színpadi önállóság állt a kerecsenyi tábor fókuszában

Ma zárul a Nagykanizsai Honvéd Kaszinó Városi Diákszínpadának nyári tábora a dél-zalai településen.

Horváth-Balogh Attila

Képünkön Kovács Ninát, Beck Jankát és Glavák Mátyást instruálja Mihály Péter

Fotó: Szakony Attila

– Ez egy 6 napos színházi szakmai tábor, 19 résztvevővel – mondta el Szollár-Nikolics Zsanna, Bonis Bona-díjas tehetséggondozó, a városi színpad vezetője. – A hét folyamán sok mindennel foglalkoztunk, de idén lényegében az önálló, kreatív munkát állítottuk a fókuszba. A gyerekek két csapatban dolgoztak, színdarabot írtak, amit be is mutattak hétfő este. Ezenkívül egyéni tehetséggondozás is folyt. A tábor során Szollár Attila ­zenenapot tartott a résztvevőknek, hétfőre pedig Mihály Pétert, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház művészét, dráma­pedagógust hívtuk meg.

Képünkön Kovács Ninát, Beck Jankát és Glavák Mátyást instruálja Mihály Péter
Fotó: Szakony Attila

Utóbbitól megtudtuk: stílusgyakorlatokkal foglalkoztak a nap során; a gyerekek lelkesek, nyitottak voltak.

– Igyekeztünk a fiatal kollégákkal olyan alaptéziseket lefektetni, melyekkel művészként akár én is „működöm” a mai napig, hiába vagyok már 20 éve a színpadon – fogalmazott Mihály Péter. – Ha ezek rendelkezésre állnak, s néha „besüt a nap”, akkor művészet lesz a dologból, de ha nem, akkor is komoly szakmunka, amiből lehet építkezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!