Frissen Zalából

2021.06.03. 11:30

Milyen lesz Keszthely tortája?

Nyolc hagyományos és reformtorta közül választották ki a város tortáját. A végeredmény egyelőre titkos, ám szombaton, a város napján már kóstolni is lehet.

Péter B. Árpád

Munkában a zsűri. Egyelőre titok, hogy melyik lett Keszthely tortája

Fotó: Péter B. Árpád

A zsűri tegnap értékelte a benevezett tortákat a Los Amigos Mexikói Étterem teraszán. A felszolgálásban a VSZK diákjai segédkeztek.

Vozár Péterné alpolgármester elöljáróban kiemelte, nem a versengés a legfontosabb, hanem a közösségépítés, a gasztronómiai értékteremtés. A győzteseknél már szombaton kapható lesz a város hagyományos és mentes tortája, később pedig több üzlet is a kínálatába veszi az édességeket.

Munkában a zsűri. Egyelőre titok, hogy melyik lett Keszthely tortája
Fotó: Péter B. Árpád

A lehetséges 100 pontból 50 járt az ízre, a többi pedig a küllemre, a technológiára, az állagra, a kreativitásra és a keszthelyi kötődésre volt adható.

A tortákat a keszthelyi VSZK diákjai mutatták be és szervírozták a zsűri számára, amelynek elnöke Pintér Zsolt aranykoszorús cukrászmester, a veszprémi Kokó cukrászda tulajdonosa volt, aki már elnyerte Az ország tortája elismerést is.

A benevezett keszthelyi cukrászatok pedig mindent beleadtak: a mentes Georg-Ikontól Szendrey Júlia tortájáig és a Bakonyi Károly által nemesített Keszthelyi messiásra alapuló édességig széles volt a repertoár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!