Frissen Zalából

2021.06.24. 10:40

Csatlakoztak a pacsaiak a Jerusalema-tánckihíváshoz (videóval)

Három tucat résztvevő elszánt lelkesedése, kitartása, több tíz óra gyakorlása, pontosabban annak eredménye látható abban a videóban, ami napokban került fel az internetre. Ezzel a közép-zalai kisváros közössége is csatlakozott a világméretűvé nőtt Jerusalema tánckihíváshoz.

Arany Gábor

A dél-afrikai Master KG Jerusalema című száma az elmúlt év kirobbanó sikere volt; a dél-afrikai DJ-producer dala, amiben honfitársa, Nomcebo énekel számos ország slágerlistáján került az élmezőnybe. A Jerusalema Dance Challenge pedig világmozgalommá vált, mert az együttlét, a közösség érzését közvetíti, amire a pandémia idején a legnagyobb szükség volt. Ezért különösen gyakran készítettek Jerusalema-videókat a járványban fontos szerepet betöltő közösségek, egészségügyi dolgozók, tűzoltók, rendőrök, szolgáltatók.

Az ötlet megtetszett a pacsai Varga-Kulcsár Barbarának is, és elkezdte a szervezést, sokakat keresett fel a városban, így sikerült maga mellé állítani 25 felnőttet – köztük egyetlen férfival -, valamint öt óvodást és öt általános iskolai diákot.

- Május közepén kezdtük a próbákat a Nőszirom Kulturális Egyesület vezetője, Méhes Patrícia irányításával – idézte fel az önkormányzatnál kulturális referensként dolgozó Varga-Kulcsár Barbara. – Eleinte még kabátban jártuk a lépéseket, és mire végeztünk, már a hőséggel dacolhattunk. Három héten át minden nap esténként 1,5-2 órát gyakoroltunk, amire összeállt a tánc, és elkezdődhetett a felvétel, a forgatás pedig három nap alatt lezajlott. A kamerát Varga László kezelte, és ő szerkesztette, vágta is végleges változatba a klipet. Készült drónos felvétel is a táncról, ez Kahotek Szilárd érdeme. Négy helyszínt választottunk a felvételekhez, hogy a városunkat is bemutassuk. A gyerekek a játszótéren léptek kamera elé, a 28-60 éves korosztályt képviselő felnőttek pedig sportpályán, a horgásztó partján és szőlőhegyen, a Szent Márk-kápolnánál járták el a Jerusalema lépéseit – magyarázta.

A klip nyitó, montázsképén a táncosok Pacsa nevét kiírva láthatók, míg a záró kockákon szív alakot formálva álltak meg a szőlőhegyen. Varga-Kulcsár Barbara büszkén mondta, a Jerusalema tovább erősítette a közösséget, hiszen olyanok is bekapcsolódtak a programba, akik korábban kevésbé voltak aktívak. Folytatást azonban nem terveznek, ám a tervek szerint a produkciót a szeptemberi városnapon bemutatják, addig pedig Pacsa város honlapjáról érhető el.

Kapcsolódó cikkeink:

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/jerusalema-a-kanizsai-peterfy-iskola-is-tancra-perdult-video-5342207/

https://www.zaol.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/a-letenyeiek-is-tancra-perdultek-5323460/

https://www.zaol.hu/bulvar-celeb/helyi-bulvar-celeb/ezt-nezd-meg-a-zalaegerszegi-postai-dolgozok-is-csatlakoztak-a-jerusalema-kihivashoz-video-5233426/

https://www.zaol.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/nezze-meg-hogyan-teljesitette-a-jerusalema-tanckihivast-a-zalaegerszegi-bolcsodek-kozossege-video-5255692/

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-hevizi-gyogyfurdo-munkatarsai-is-csatlakoztak-a-jerusalema-tanc-kihivashoz-video-5190301/

https://www.zaol.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/a-kanizsai-antiochia-kozossege-is-teljesitette-a-jerusalema-tancos-kihivast-5130136/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!