háziorvos válaszol

2021.02.12. 07:00

Dermesztően hideg éjszakák jönnek – tanácsok az egészségünk megőrzésére

Lentiben dr. Seresné dr. Pirkhoffer Katalin háziorvos adott hasznos tanácsokat arról, hogyan őrizzük meg egészségünket a hideg időben.

Korosa Titanilla

Dr. Seresné dr. Pirkhoffer Katalin lenti háziorvos

Fotó: Korosa Titanilla

-Az időjárás változása okozhat hullámzást a meglévő krónikus betegségekben, ilyen a magas vérnyomás – magyarázta a háziorvos. – A fronthatás, időjárásváltozás vérnyomásváltozást okozhat. A másik, hogy a hideg a nyálkahártyát lehűtve érzékennyé teszi a kórokozókkal szemben a szervezetet. Öltözködjünk rétegesen, de ne zárkózzunk be teljesen, tegyünk sétát a friss levegőn, szellőztessük át a lakást ilyenkor is. Használjunk maszkot, fertőtlenítsünk és ne csoportosuljunk. Gyakrabban fordul elő ilyenkor nátha, meghűlés. Ha ilyet tapasztalunk, próbáljunk otthon maradni, használjunk torokfertőtlenítőt, igyunk citromos, meleg teát. Emellé ajánlott napi 1000 milligramm C-vitamin és 3000 nemzetközi egység D3-vitamint is magunkhoz venni.

Dr. Seresné dr. Pirkhoffer Katalin lenti háziorvos
Fotó: Korosa Titanilla/Archív

A doktornő hozzátette, hogy figyeljünk oda a környezetünkben élőkre, főként az egyedül élőkre és azokra, akik segítségre szorulhatnak.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!