Amikor a férfi választ fehérneműt

2021.02.13. 20:00

A hölgyek számára nem csak a csábítás mítosza, a komfortérzet megléte is fontos

Egy sejtelmes, merész formatervezésű fehérnemű nemcsak a férfi tekinteteket, hanem a hölgyekét is vonzza. A fehérneműket mindig is egyfajta misztikus köd vette körül. A kíváncsiság sokunkban nagyon erős, hogy megtudjuk, láthassuk, ki milyen melltartót vagy alsóneműt hord. Manapság az internet világában egy-két kattintással szebbnél szebb hölgyeken és fess urakon csodálhatjuk meg az új trendeket. De vajon mi férfiak tudunk-e, merünk-e párunknak, szerelmünknek fehérneműt választani, félve a csalódástól, hogy nem tetszik neki, vagy nem lesz jó a méret.

Jóna István

Egy-egy szexi, sejtelmes fehérnemű a párkapcsolatot is képes feldobni

Fotó: Pezzetta Umberto

A fehérneműk világába a közelgő Bálint-nap alkalmából Takács László kalauzol el bennünket, aki foglalkozását tekintve régész-technikus, de immár tíz éve üzemeltet fehérnemű webshopot. Állítása szerint szerencsés, mert két hivatása is van. Hiszen a múzeum alkalmazottjaként, a munkanap végén, letéve a spaknit és ecsetet, talált egy másik munkát, amit ugyanazzal az elánnal és lelkesedéssel végez, mint az eredeti szakmáját.

– Amikor a feleségemmel elkezdtünk fehérneműkkel foglalkozni, akkor ez a szegmens Magyarországon még nem volt erős, webáruház sem volt túl sok. Aztán kezdtek gombamódra szaporodni a fehérneműgyártók és meg kellett válogatni, milyen minőséget képviselünk. Végül az európai fehérneműgyártók termékeit kezdtük el forgalmazni, ezen belül is Lengyelország luxus fehérneműit.

Aki ad magára, annak fontos, hogy mit visel

– Az emberek azt, hogy a fehérnemű-vásárlás tabu téma, szépen apránként ledöntögették. Nagyon jól megfigyelhető, hogy a férfi és női vásárlók aránya teljes mértékben kiegyenlítődött. Szerencsés helyzetben vagyok, hiszen férfifejjel gondoltam át azt, hogy egy pasi miért akar fehérneműt venni a párjának. A feleségem pedig abban segített, hogy mire van szüksége egy nőnek, nekik mi a fontos. Egy férfiember a vizualitásának köszönhetően szereti azt, hogyha egy nő „be van csomagolva” egy érzéki megjelenést biztosító fehérneműbe. Míg a nők amellett, hogy vonzónak és ellenállhatatlannak érezzék magukat, a komfortérzetüket is előtérbe helyezik, mely nem más, mint a kényelem, a jó minőség, a többszöri viselhetőség. Egyébként mindig jó nyitás, amikor ügyfelekkel beszélek, először kicsit meglepődnek, ha egy férfihang szól bele a telefonba, de amint segítséget kapnak tőlünk, gyorsan feloldódnak és könnyen választanak a párjuknak fehérneműt.

Egy-egy szexi, sejtelmes fehérnemű a párkapcsolatot is képes feldobni Fotók: Pezzetta Umberto

Megfűszerezi a párkapcsolatot

Takács László szerint nemcsak hétköznapi viseletként vesznek fehérneműt az emberek, hanem alkalmi viseletként is, hogy megfűszerezzék a párkapcsolatukat, és feldobják a szürke hétköznapokat. Millió meg egy alkalmat találnak az emberek, hogy egy elegáns és szexi fehérneműt ajándékozzanak, az év bármely napján.

A méretválasztás ma már nem probléma

– A fehérneműgyártók felismerték azt, hogy a férfi nehezen nyúl bele a párjának a fehérneműs fiókjába, és kezd el például egy melltartót válogatni méret szerint. Már vannak olyan gyártók, akik minimalizálják a választható méretek skáláját, és olyan fehérneműket készítenek, amik kellően elasztikusak, rugalmasak, tehát akár több konfekcióméretre is hordhatók. Ezáltal kiküszöbölik azt a problémát az uraknál, hogy sokat kelljen gondolkodni azon, hogy milyen méretet is válasszanak.

Takács László: A férfi és női vásárlók aránya kiegyenlítődött
Fotó: Pezzetta Umberto

Egyre bátrabbak a férfi vásárlók

– Azt kell mondjam, hogy nagyon bátrak a férfiak, ami a szezon előtt egy-két héttel már látszik, és számokban is mérhető a forgalmunk növekedése a férfiak tekintetében is. Sokan viszont az utolsó pillanatra hagyják a vásárlást. Szerencsére elég széles a paletta, és ha valaki feltéved egy ilyen oldalra, ott fehérneműmodelleken látja a termékeket, és rögtön látja azt, hogy kedvesének az alkatához, a magasságához, a termetéhez az adott fehérnemű akár passzolhat is.

Bizony dörömbölnek a vágyak…

– Biztos vagyok benne, hogy ilyenkor sokan elképzelik, különböző oldalakon látott képekre hagyatkozva, hogy egy nő hogyan tud kinézni egy elegáns vagy éppen egy kicsit kihívóbb vagy merészebb formatervezésű fehérneműben. Ilyenkor egy férfi kicsit úgy tud viselkedni, mint egy gyerek, aki betéved az édességboltba, és nem tudja, hogy most melyik cukorkát válassza.

Csipke minden mennyiségben

– A fehér, a fekete és a piros a három legkedveltebb szín. Régebben ez volt a standard választás. Manapság sokan már az egyedit keresik, ami nem egy általános szín. A formák mellett a színek jelentik a változatosságot a hétköznapi fehérnemű-viseletükben. A trendet illetően tulajdonképpen minden eladható, ami csipke. A csipke fehérneműk köre nagyon széles, ami lehet hálóing, lehet body vagy éppen egy elegáns, melltartós fehérneműszett, szatén és csipke ötvözéséből készült fűző. Sokan nagyon kedvelik a testharisnyákat is, amelyek teljes alakot fedő, rugalmas necchálós anyagból készültek. Méretezésük univerzális (pl. S/L, XL/XXL), így egyszerű a méretválasztás. Egyre több teltebb idomokkal rendelkező hölgy keres magának szexi fehérneműt, melyben megélheti

a nőiességét. Keresettek a női alsóneműk, valamint a combfixek, mint fehérnemű-kiegészí­tők, és a harisnyák is. Jól látható, hogy a szezonalitás mindig meghatározza azt, hogy éppen melyik fehérneműt keresik jobban a vásárlók.

Elmondható tehát, hogy mi férfiak sokszor a vágyaink szerint döntünk a kedvesünknek szánt fehérnemű kiválasztásakor. De ez rendjén is van, hiszen egy szexi fehérnemű látványa az imádott nőn gyorsan elfeledteti a mindennapi gondjainkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!