környezetvédelem

2020.10.27. 10:00

Kitakarították a pózvai városrészt

A pózvaiak lelkes csapata munkával ünnepelte idén az 1956-os forradalmat, az eső áztatta előző szombatról október 23-ra halasztották a városrész nagytakarítását, a közterületek szépítését.

Fincza Zsuzsa

Forgács Zoltán, Tóth Mátyás és Ruzsics Gergő a keleti faluvégről érkezett a két talicska elszórt hulladékkal

Fotó: a szerző

A pózvai Összefogás Egyesület a településrészi önkormányzattal, a Pózváért Alapítvánnyal és a polgárőr egyesülettel karöltve immár 4. éve szervezi a városrész környezetvédelmi programjait.

Forgács Zoltán, Tóth Mátyás és Ruzsics Gergő a keleti faluvégről érkezett a két talicska elszórt hulladékkal Fotó: a szerző

– Eredetileg tavaszi nagytakarításként indult az akció, idén a pandémia miatt szenvedett halasztást, de most ugyanolyan aktuális. Az első két évben elég embert próbáló feladat volt rendbe tenni a parkok, a temető környezetének növényzetét, de a rendszeres karbantartás meghozta az eredményét, most már csak egy keveset kellett igazítanunk a fákon, a díszbokrokon. Mintha a szemét is kevesebb lenne, bár a városrész keleti feléből most is talicskaszám hordták be a fiatalok az elszórt hulladékot, amiből délelőtt egy egész konténernyi összegyűlt – magyarázta Tanainé Farkas Zsuzsanna, az Összefogás Egyesület elnöke.

Arra külön büszkék lehetnek a pózvaiak, hogy sok gyerek és fiatal is részt vett szemétszedésben, s amíg a takarítóbrigádok szorgoskodtak, Somogyi Ferencné, Megyer Csaba és Tomposné Molnár Tímea a közösségi ház udvarán nagy kondérban főzte a gulyást, aminek köszönhetően a környezetszépítő munkát közös ebéddel fejezhették be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!