múltidéző

2020.10.06. 14:21

„Az ország korszerűen felszerelt kapuja” – A letenyei átkelő 47 éves

Az újra intenzívebbé váló járványhelyzetben a Külgazdasági és Külügyminisztérium magyar állampolgároknak nem javasolja a külföldre utazást. Könnyítésekkel ugyan, de ismét hatályban van a határzár. A magyar-horvát szakaszon csak a letenyei határátkelőt lehet használni.

Szabó Judit

Forrás: Zalai Hírlap archívuma

Az átkelő 1973-ban nyílt meg, Múltidézőnkben a Zalai Hírlap archívumából mutatunk néhány képet. A lapban 1973. szeptember 26-án az átkelőről azt írtuk:

„Több, mint egy hónapja üzemel az új, bővített letenyei határállomás. Azóta már külföldi és hazai turisták tízezrei lépték át itt az országhatárt, s a tapasztalatok szerint sokkal gyorsabbá vált a vámvizsgálat, a hivatalos papírok kezelése, és ezzel együtt kevesebbet kell várakozni a hazánkba lépő idegennek, vagy a világot látni induló hazánkfiának az országnak eme korszerűen felszerelt kapujában. A Zalaterv által készített terveket a Zala megyei Tanácsi Építőipari Vállalat váltotta valóra, nem egészen egy esztendő alatt. Az átkelőállomás korszerűsítésére mintegy 13 millió forintot költöttek.„

Fotó: Zalai Hírlap archívuma
Fotó: Zalai Hírlap archívuma
Fotó: Zalai Hírlap archívuma
Fotó: Zalai Hírlap archívuma
Fotó: Zalai Hírlap archívuma

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!