120 órás

2020.09.22. 07:00

Elstartolt az év leghosszabb zalai horgászversenye

Hétfőn délelőtt 11 órakor az etetőhajók elindításával kezdetét vette a 2020-as esztendő leghosszabb időtartamú Zala megyei horgászversenye, a III. Borostyán tavi bojlis találkozó. Zalalövő mellett 19 csapat tagjai töltenek öt napot, azaz 120 órát a vízparton.

Gyuricza Ferenc

A Felsőjánosfáról érkezett Takács Péter (képünkön) nagyapjával, Keszei Istvánnal és a zalaháshágyi Pungor Gáborral alkot csapatot

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

A versenyen részt vevők létszámát 20 csapatban maximálták, s már hetekkel korábban el is kelt az összes kiadó hely, ám az utolsó pillanatban egy nevező visszalépett, így alakult ki a mezőny. A részt vevő horgászok többsége zalai vagy Vas megyei, de érkeztek Somogy, Győr-Moson-Sopron, valamint Veszprém megyéből is. A csapatok zöme két főből áll.

A Felsőjánosfáról érkezett Takács Péter (képünkön) nagyapjával, Keszei Istvánnal és a zalaháshágyi Pungor Gáborral alkot csapatot Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

– Tudomásunk szerint ennél hosszabb időtartamú verseny nincs ebben az esztendőben megyénkben, s úgy látjuk, hogy a horgásztársak örömmel fogadják a lehetőséget – mondta Pék Ferenc, a szervező Borostyán Horgász Egyesület elnöke. – A zalalövői tó kiváló adottságokkal rendelkezik a program lebonyolításához, minden egyes csapat számára hatvanméteres partszakaszt tudunk biztosítani, ami kényelmes horgászatot tesz lehetővé. Egy csapat tagjai, létszámtól függetlenül maximum négy bottal horgászhatnak egyszerre, s a mérlegelés során csak az öt kilogramm feletti pontyokat és amurokat vesszük figyelembe. Az igazán nagy fogásokra második-harmadik nap számíthatunk, addigra érik be az etetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!