Testnek, léleknek

2020.06.29. 09:00

Ismét megrendezték a Gyenesdiási Önkéntes Gyógyító Napokat

Gyógyító faluvá vált hétvégére a település, azon belül is a Nagymező. Itt rendezték meg a Gyöngyöt, a Gyenesdiási Önkéntes Gyógyító Napokat, ahol alternatív gyógyítók várták a hozzájuk fordulókat.

Keszey Ágnes

Művészeti foglalkozás is színesítette a programot, melyet Zalaveczky Zita vezetett

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Keszey Ágnes

Az önkéntesség többek között azt jelzi, hogy az alternatív módszerekkel gyógyító szakemberek ingyenes kezelésekkel segítettek a rendezvényre érkezőknek, akiket egyebek mellett számos ismeretterjesztő előadás is várt. Testi, lelki megújulást, betegségek, panaszok enyhítését, az egészség erősítését, gyakorlati, a mindennapi életben használható tanácsokat nyújtottak a gyógyítók péntek délutántól vasárnap estig.

Művészeti foglalkozás is színesítette a programot, melyet Zalaveczky Zita vezetett
Fotó: Keszey Ágnes / Zalai Hírlap

Többek között masszázsok, japán és kínai módszerek is vártak a résztvevőkre, és a hagyományos népi gyógymódok, mint például csontkovácsolás, ínrakás szakemberei is végeztek kezeléseket. A lelki segítők ahhoz adtak iránymutatást, hogy a résztvevők ráébredjenek, mi fontos az életükben, miben szükséges javítani, hogy békében legyenek környezetükkel.

- A Gyöngy szellemisége, hogy az emberiség számára, mindenféle kapcsolatban a legfontosabb az alázat, a másokkal való törődés és az öszszefogás. Mindezek mozgatórugója az a szeretet, amely nem elvár, hanem mindig adni akar – foglalta össze Plótár László, a szervező Léleknektár Klub vezetője.

A szervezők célja az önkéntes gyógyító napok bővítése. Tervük, hogy az ország kilenc településén egy időben rendezik meg a programot, hogy minél több ember számára nyújtsanak segítséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!