drónfotó

2020.04.01. 15:00

Légi fotón az Egerszeghegyi-kápolna

Fotóriporterünk drónnal készült légi fotójával ma a zalaegerszegi dombok látványához invitáljuk olvasóinkat: az Egerszeghegyi-kápolna felülnézeti képe tárul elénk a fényképen (a Kápolna-hegy, Egerszeghegy, Ebergény övezte területet érinti, aki erre szeretne kirándulni… majd később).

Arany Horváth Zsuzsa

Fotó: Pezzetta Umberto

A Kápolna-hegyi útról az Alsóerdő egy részét, a tv-tornyot, az ebergényi, újhegyi és erzsébethegyi vonulatokat is látni, írja a KULToUR Vidéken Pánczél Petra újságíró, aki hasznos tanácsokat ad azoknak, akik szeretnek „saját magunknál” túrázni. A kápolna helyén már a XVII. században állt egy kisebb épület, amely várta a hívőket, 1750–1760 között építettek nagyobbat a Szentháromság tiszteletére.

Fotó: Pezzetta Umberto

A körülvevő temetőkert keletkezése a 17–18. századig nyúlik vissza; a sírok között több száz éves kövek is vannak. A kápolna falán a becsali, egerszeghegyi és gógánhegyi lakosok, birtokosok emléktáblát állítottak 2004 nyarán. A kápolnát 2018-ban újították fel, az újraszentelő misét Székely János szombathelyi megyés püspök és Ocsovai Grácián plébános celebrálta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!