Koronavírus Zalában

2020.04.24. 17:30

A zalai szépségiparban is igyekeznek mosolyt varázsolni a frontvonalban „harcolók” arcára

Giovanni Falzone fodrász is csatlakozott a Szépítsd a hőst! jótékonysági kezdeményezéshez. Ezzel támogatja a járvány idején a frontvonalban „harcolókat”.

Benedek Bálint

Giovanni Falzone éppen egy kórházi ápoló, Popovics Milán frizuráján dolgozik

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Az országos akcióban össze­fogott a szépségipari szolgáltató szektor, összegyűjtve a szalonokat, amelyek szeretnék támogatni az orvosokat, gyógyszerészeket, ápolókat, mentősöket, tűzoltókat, rend­őröket, postásokat. Elvégre veszélyhelyzet ide vagy oda, nekik is szükségük van megszépülésre, felfrissülésre.

Giovanni Falzone éppen egy kórházi ápoló, Popovics Milán frizuráján dolgozik
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– Borbélyszalon-tulajdonosként csatlakoztam Hajas László mesterfodrász kezdeményezéséhez – mondta el az olasz származású Giovanni Falzone. – Ha csak egy-egy hajvágással is, de mi, fodrászok is szeretnénk hozzájárulni az erőfeszítésekhez. Így mondva köszönetet azoknak, akik erejüket, egészségüket nem kímélve, ki tudja, még meddig küzdenek a járvánnyal az egészségügyi intézményekben. Már több egészségügyi dolgozót vendégül láttam térítésmentesen, akik sokat meséltek a kialakult helyzetről, jó érzés volt mosolyt csalni az arcukra.

Giovanni fél éve nyitott üzletet Magyarországon, és természetesen álmában sem gondolta, hogy rövidesen milyen helyzetbe kerül. A bajban azonban felelősséget érez, ezért vesz részt a szakmabe­liek összefogásában.

– Hiszem, hogy együtt könnyebben átvészeljük ezt a helyzetet és szeretnék példát is mutatni – folytatta. – Bízom benne, hogy sokan beállnak mögém, mindenki a lehetőségeihez mérten segít. Édesapám Olaszországban él, tőle tudok a kialakult szörnyű állapotokról. Az olasz mentalitásom viszont azt mondatja velem, hogy mindig bízni kell a legjobbakban, de természetesen fel kell készülnünk elővigyázatossággal, s közös erővel a legrosszabbra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!