vigyázzunk egymásra

2020.03.21. 10:02

Tippek, trükkök az otthon maradáshoz – Ti mivel töltitek az időt?

A koronavírus miatt kialakult veszélyhelyzetben az egyetlen jó döntés, ha vigyázunk egymásra és magunkra, és nem mozdulunk ki otthonainkból.

Horváth Virág

Forrás: Shutterstock

Fotó: Kzenon

A koronavírus terjedésének lassítása csak úgy lehetséges, ha kortól függetlenül mindenki kerüli a személyes kontaktust. Ezt a felelősségteljes magatartást talán azoknak a családoknak a legnehezebb megoldani, akiknek egy vagy több gyermekük is van, hiszen a nagyszülők, vagyis a veszélyeztetett korosztály most nem segíthet a gyermekfelügyeletben. Az iskolák, óvodák és bölcsődék bezárásával sok család nehéz helyzetbe került, hiszen, ha az egyik szülő otthon is tud maradni, vagy akár otthonról tud dolgozni, a gyermeki lelket hosszútávon megviseli a bezártság, ez pedig feszültséget okozhat a szülők és gyermekeik között.

Ha el akarjuk kerülni, hogy a kicsi gyerekek a TV előtt, a nagyobbak pedig a telefonjukat nyomkodva keljenek és feküdjenek a következő hetekben, találjunk ki olyan közös pár órás programokat, amiket nem unnak el, de felfrissíti a lelküket és szellemüket.

A kicsikkel nyugodtan elővehetjük a készségfejlesztő játékokat, vagy készíthetünk akár újakat is – nincs jobb agytorna, mint kitalálni egy teljesen új társasjátékot.

A nagyobb gyerekekkel pedig vegyük elő a pennát, az ecsetet, vagy a barkácskészletet, és alkossunk valami egyedit, amit a család közösen tud elkészíteni.

A zaol.hu-n tippekkel és DIY videókkal segítünk, hogy az otthon töltött időből a családi egység építkezhessen. Várjuk a Ti ötleteiteket is!

A gyermeked rajzolt, festett, épített valamit? Végre elővette a hangszerét, hogy gyakoroljon? A család közösen alkot az együtt töltött időben? Fotózd vagy videózd le, írd meg nekünk, adj ezzel ötleteket és segítséget már gyermekes családoknak is!

Segítsünk együtt, maradjatok otthon, vigyázzunk egymásra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!