A „nagy nap” kellékei

2020.02.17. 14:00

Kanizsai Esküvő Kiállítás: a trendek mellett az árak is változnak évről évre

Pálinkaszökőkút, méteres dekorgumi-virág, folyékony tűzijáték, köldökig sliccelt menyasszonyi ruha. A boldogító igen napját nemcsak a hagyományos, hanem trendi, olykor meghökkentő dolgok is színesíthetik.

Szabó Zsófia

Divatbemutató is színesítette a kanizsai esküvő kiállítást. A modellek különböző divatszalonok ruháiban pompáztak

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Szombaton tizenegyedik alkalommal rendezték meg a HSMK-ban a Kanizsai Esküvő Kiállítást, ahol ízelítőt kaphattak a frigy előtt álló párok a tradicionális és a különleges esküvői kellékekből, szokásokból. Az előző évekhez hasonlóan az idei eseményen is az esküvő-szakma legjobbjai mutatkoztak be. Többek közt ruhaszalonok, ékszerészek, cukrászok, fotóstúdiók, dekorstúdiók várták a szerelmeseket az esküvőhöz és a lagzihoz elengedhetetlen „hozzávalókkal” és sok újdonsággal. Osvald Gábor főszervező elmondta: napjainkban már szinte „dömping” van az esküvői szezon kezdete előtt kisebb-nagyobb kiállításokból országszerte.

Divatbemutató is színesítette a kanizsai esküvő kiállítást. A modellek különböző divatszalonok ruháiban pompáztak Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– Mi e rendezvény szervezésekor regionális szinten gondolkodunk évek óta. Azaz a kanizsai és a környékbeli vállalkozásoknak tudunk elsősorban teret adni. A bemutatók révén képet szeretnénk adni a házasság előtt álló pároknak arról, hogy a nagy napon minden megvalósítható, amit szeretnének – fogalmazott Osvald Gábor. Elárulta azt is: a hagyományos, élőzenés falusi lagzik ma is ugyanolyan népszerűek, mint a modern, slágerzenés, divatosabb lakodalmak. Az árak viszont sosem ugyanazok: évente többe és többe kerül a nagy nap megszervezése.

Aminek egyik elengedhetetlen része a menyasszonyi ruha. Schmidt Tímea, az egyik belvárosi szalon vezetője, esküvőszervező azt mondta: sok múlik a ruhaválasztáson.

– Sellőfazonú, hercegnős fazonú, A-vonalú, rövid derekú ruha mind keresett. A hát és a dekoltázsmegoldások viszont változnak. Vannak már köldökig kivágott ruhák, a merészebbeknek. Nem mindig írja felül a kényelmet a szépség a ruhaválasztás során – mondta Schmidt Tímea.

A gyűrű is elengedhetetlen a boldogító igenhez. Lukács Mária ékszerüzlet-vezető jelezte: az aranyból készített gyűrű még mindig hódít. Napjainkban a klasszikus karikagyűrűket keresik a házasulandók.

Mint azt a kiállításon megtudtuk: a csokiszökőkút mellett újabban népszerű a pálinkaszökőkút, ami ontja magából a lélekerősítőt.

Az esküvőkön már nem szokatlan, ha valami extra látványossággal lepik meg a násznépet. A folyékony tűzijáték is kezd teret hódítani. Ezt Fülöp Emil és Bődör Tamás pirotechnikusok mondták.

– Tulajdonképpen egy zenére komponált, vízijáték-lángshowról van szó a folyékony tűzijáték esetében. Nagy előnye, hogy kis költségvetésből megvalósítható, mégis látványos és szép – így Fülöp Emil.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!