A nyugalomé a főszerep

2019.11.24. 07:00

Színek, amiket lehetőség szerint ne használjunk a hálószobában!

A hálószoba a lakás nyugalmi része, amelynek kialakítása során a nyugodt, pihentető légkörre kell törekednünk. A berendezési tárgyak mellett, ezt szolgálják a színek is, amik nagyobb befolyással bírnak alvási szokásainkra, mint azt elsőre gondolnánk. A tökéletes hangulat megteremtése érdekében a következő árnyalatokat inkább kerüljük a hálószobában.

ZH

A hálóban inkább földszíneket használjunk

Fotó: Zh Archívum

A vörös egy energikus szín, ami egyáltalán nem a hálószobába való. Nem teremti meg a békés, nyugodt hangulatot, sőt, inkább az ellenkező hatást fejti ki.

A hálóban inkább földszíneket használjunk
Fotó: Zh Archívum

A hálószobában nem érdemes kísérletezni a vibráló tónusokkal sem – inkább élénkítenek, semmint nyugtatnak ezek az árnyalatok. A vakító neon színek inkább az éberség felé irányítanak, mint afelé, hogy nyugovóra térhessünk.

A narancssárga ugyan bármelyik helyiséget feldobja, hálószobába azonban mégsem javasolt szín. Hasonlóan a vöröshöz ez az árnyalat is nagyon energikus, emiatt épp az ellenkező hatást érjük el vele, mint amire ez a szoba hivatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!