Tündérszépek 2020

2019.10.04. 17:30

Karda Jázmin: Megfelelő sminkkel a tetoválást és a bőrhibákat is el lehet tüntetni

A Tündérszépek 2020 szépségversenyre nevező hölgyeknek először a fényképezőgép kamerája előtt kell pózolniuk. A kisugárzás hangsúlyozása Karda Jázmin sminkmester szerint egy jó sminkkel tovább növelhető.

Benedek Bálint

Karda Jázmin szerint legfőképpen a nagyobb kiterjedésű tetoválásokat érdemes eltüntetni a szépségverseny fotózása előtt

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Jázminról többször is olvashattak lapunk hasábjain. A fia­tal hölgy a sminkelés mellett a tetováláshoz is ért, így pontosan tudja, hogy egy szépségversenyen milyen követelményeknek kell megfelelni.

Karda Jázmin szerint legfőképpen a nagyobb kiterjedésű tetoválásokat érdemes eltüntetni a szépségverseny fotózása előtt Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– Szinte minden korosztály körében kifejezetten népszerű a tetoválás, ez alól a Tündérszépek 2020 versenyre jelentkező 16–29 év közötti kor­osztály sem kivétel – mondta a szakértő. – Bizonyos apróbb, leheletnyi minták nyugodtan vállalhatók, de a nagyobb történeket elmesélőket vagy például az egész alkart befedőket érdemes eltakarni. Erre jelenthet megoldást az úgynevezett camoufluge alapozó, mely olyan sűrűségű, hogy a bőr tónusához illeszkedve természetes hatást biztosít, és olyan érzést kelt, mintha soha nem lett volna rajta semmilyen tetoválás. Pigmentfoltok, bőr­elváltozások és pattanások. Csak néhány a leggyakoribb bőrproblémák közül, melyek viselése nagy lelki terhet jelent. A makulátlan arcbőr kevesek kiváltsága, de ezzel a speciális sminkkel bárki tökéletes külsőt varázsolhat magának. A termékek víz­állók, nagy a vízfelvevő képességük, ezért a nyári melegben is biztonsággal viselhetjük, ám hosszú távon nem érdemes használni, hiszen zsírossá teheti a bőrt.

Azoknak a lányoknak, akiknek nincs idejük a fotózás előtt elmenni szakemberhez, adott néhány jó tanácsot Karda Jázmin. Szerinte fontos, hogy a természetes hatás megtartása mellett ízléses, ám a kisugárzást hangsúlyozó smink készüljön.

– A lányok többsége már ismeri az arcát, annak bőrét, olykor azonban hajlamosak hibázni – fogalmazott. – Mindig az arc bőréhez passzoló alapozót válasszanak, s érdemes a nyakkal együtt elvégezni az alapozó műveletet. A tökéletesség eléréséhez fontos még az arc kontúrozása, nem szükséges az internetes videómegosztón található sminkvideókat alapul venni, hiszen minden karakter más és más. Ennek felméréséhez ezért lehetőség szerint érdemes kikérni egy szakember véleményét. A tökéletesség eléréséhez nagy gondot kell fordítani a szem­öldök formázására, a szemhéjpúder, a szempillaspirál, a tus és a rúzs kiválasztására. A smink megkoronázását egy visszafogottabb, természetes hatást kölcsönző műszempilla adhatja meg.

A Tündérszépek 2020 országos szépségversenyre még mindig nem késő nevezni, a 16–29 év közötti hölgyek jelentkezését a www.tunder­szepek.hu internetes oldalra várjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!