Összművészeti fesztivál

2019.08.13. 09:00

36. Mura Menti Napok Letenyén: Minden korosztály megtalálhatja a neki tetsző programot

Szerdán 18 órakor veszi kezdetét a határ menti városban a 36. Mura Menti Napok rendezvénysorozata.

Augusztus 19-én 20.30 órakor Horváth Charlie ad koncertet a Fő téren Fotó: archív

A szervező Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója, Dömők József elmondta: Letenye idén ünnepli várossá nyilvánításának 30. évfordulóját, s az ehhez kapcsolódó tavaszi „nagy” ünnepség óta számos programjuk kötődött valamilyen módon a kerek évfordulóhoz.

Nincs ez másként a 36. Mura Menti Napok esetében sem: ennek jegyében augusztus 14-én, szerdán 18 órakor a helyi szerző, Pusztai Ferenc Miről hallgat az öreg Platán? című könyvének bemutatója lesz a művelődési ház tánctermében. A kötetben a szerző a város történetét rajzolja meg hiteles egyházi és más források alapján. Másnap, csütörtökön, nagyboldogasszony napján 19 órakor az ITB Együttes, azaz Iváncsits Tamás volt letenyei kántor és barátai lépnek fel a Szentháromság templomban.

Augusztus 19-én 20.30 órakor Horváth Charlie ad koncertet a Fő téren Fotó: archív

Pénteken a Mura Art Nemzetközi Festő Szimpózium lesz a kastélyparkban. Tizenhetedikén, szombaton 9 órakor elrajtol a 26. Diesel kerékpártúra, 20 órakor pedig a Séta téren Kanta Judit énekes és Joachim Serrano spanyol gitáros zenés estjét hallgathatják meg az érdeklődők.

Vasárnap 7 órától horgászversenyt rendeznek a Fényesi-kavicsbányánál, s e napon veszi kezdetét a Mura Menti Bornapok is. A nyitórendezvény a hagyományos folklór- és fúvós est lesz, melynek keretében 17.30-kor a Horvátországból érkező Ziskoveci Tamburások adnak koncertet a főtéri szabadtéri színpadon. Tizennyolc órától menettánc és borászok felvonulása kínál látványosságot, majd helyi, illetve horvátországi fúvós­együttesek lépnek fel. A napot a Delta bulija zárja a városi sportcentrumban.

Augusztus 19-én, hétfőn 9 órától gyalogtúra indul a Boldog Buzád kilátóhoz, 18.30-kor a Shabby Blues Band, 20.30-kor pedig Horváth Charlie és zenekara nagykoncertjére lesz a Fő téren.

Államalapító István király ünnepén 8 órakor tábori mise lesz az egyedutai temetői kápolnánál, az ünnepi szentmisét pedig 9 órakor mutatják be a Szentháromság templomban. Tíz órakor érmekiállítás nyílik a könyvtárban magyar plakettművészek alkotásaiból, majd 10.30-tól a városi ünnepségre várják a letenyei polgárokat a kastélyparkba.

Délután öt órától a Fő téren táncos forgatag lesz, 18 órától az Orfeum Vándorszínpad, 19 órakor Kaczor Feri, 20 órától pedig a Három Grácia Hegedűtrió műsora lesz. Huszonegy órakor az Irigy Hónaljmirigy ad koncertet, a napot és a fesztivált 22 órakor tűzijáték zárja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!