KKMHELP 2019

2019.05.29. 17:30

Iváncsics Zsolt: a magyar Forrest Gump aki futással segít!

A Keszthelyi Kilométerek a kezdetektől fogva nemcsak a futásról, hanem a közösségépítésről, segítségnyújtásról is szól. A KKMHELP Program ötletgazdájával, a magyar Forrest Gumppal, Iváncsics Zsolttal beszélgettünk.

Barankovics Ildikó

A magát amatőr futónak valló magyar Forrest Gump 1982 óta fut, először a Ferencváros majd a Budapesti Honvéd válogatott atlétája volt. A magyar Forrest Gump nevet a sajtó ragasztotta rá úgy nyolc éve.

Mióta foglalkozol jótékonysági futással?

- Jótékonysági futást tizenegy éve csinálok, célcsoportom az állami gondozásban nevelkedő, a fogyatékkal élő és hátrányos helyzetű gyerekek. Azt hiszem ezeknek a gyerekeknek elsősorban gyermeki és sport élményre van szüksége, hiszen minden gyermeknek joga van gyereknek lenni!! Hiszek a sport és a szeretet összetartó erejében!

[embed]]

Mikor kapcsolódtál a KKM-hez?

- Tavaly olvastam ,hogy nem lesz 2019-ben KKM ! Azt mondtam,hogy ez nem lehet, hogy egy nagy múltú szuper verseny elmaradjon! Így megkerestem a főszervezőt Bedő Beát, akivel megbeszéltük megújítjuk a versenyt. Legyen valami más mint a többi rendezvény! Így született meg a KKMHELP a szeretetet és segítség nyújtás jegyében!

Minden gyermeknek joga van gyereknek lenni!

KKMHELP Program

Ahogy arról már korábban beszámoltunk 2019-ben a KKMHELP program célja a Keszthelyi Sürgősségi Osztályt segíteni egy mobil-lélegeztető gép megvásárlásában.

- Erre építettünk fel három programot: lesz jótékonysági séta, színházi előadás és lehet vásárolni Szeretet Gombócot, minden gombócból száz forint jut jótékony célra.

A KKMHELP gyűjtésében bárki segíthet. Az adományokat folyószámlára és három gyűjtési ponton is várják:

Gyűjtési Pontok, ahol a bevétel a 3.1 millió forint értékű gép megvásárlását segíti:

- Június 8 -án rendeznek Keszthely város főterén egy Szimpátia Sétát

- Szeretet Gombóc árusítás – 100 forint gombóconként – akcióról itt találsz több információt!

- Június 9 -én délután 17 órakor a Szeretetszínház – Valahol Európában című darabja látható

KKE ADOMÁNYGYŰJTŐ SZÁMLA 10404955-50526553-57491021

 

A KKMHELP program mellett indulsz Te is a versenyen?

-Természetesen indulok, vasárnap a félmaratonon egy mozgássérült fiúcskát tolok végig! Tóth Kornél 2012-ben született nyitott hátgerinccel, Zalagyömrőben lakik alsó végtagi bénulása van. Kornél nagyon boldog, hogy részt vehet a jótékonysági futóversenyen és az utolsó három métert a saját lábán, segítségemmel teheti meg. Ő is bajnok lesz! Sőt Kornélt meghívtam egy héttel későbbre Székesfehérvárra a MOL VIDI Arénába a Padlás jótékonysági színdarabra amit az Imre Sándor Szeretetszínházzal adunk elő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában