Tükör a jövőbe, iránytű az élethez

2019.01.01. 11:30

Mi vár ránk az új évben? – Asztrológust kérdeztünk

Változások, fejlődés, új utak – ezek várhatnak ránk az új évben, ugyanakkor figyeljünk a mértéktartásra, a helyes időbeosztásra ! Ezek a fő iránymutatók a 2019-es évre. Szerencsés lehet ez az évünk a mondás szerint is „ Legyen malacod” ugyanis a Jin Föld Disznó ( Vaddisznó) jelébe lép az új esztendő a kínai asztrológia szerint. A Disznó éve kiemelkedő jelentségű, mivel ez zárja az állati jegyek sorát.

Keszey Ágnes

Végh Kata asztrológus visszatekintett 2018-ra, a Kutya évére, mielőtt arról mesélt, mi várhat ránk 2019-ben… Fotó: Keszey Ágnes/Zalai Hírlap

Ahhoz, hogy újult erővel kezdhessük el az előttünk álló évet, érdemes áttekintenünk a búcsúzó esztendőt is. Az ó-és új év küszöbén bizonyára sokan összegzik a mögöttünk álló 365 napot, minden örömét és bánatát, sikerét és kudarcát, lehetőségeit, reményeit és a valóra vált terveket. Végh Kata asztrológus is visszatekintett 2018-ra, mielőtt arról mesélt mi várhat ránk 2019-ben. A kínai új év február 4-én kezdődik, így a szakember a Kutya évéről is szólt, aminek erőteljes Jangos (de már víz energiával lazított) utolsó hónapjait tapossuk-dagasztjuk.

Végh Kata asztrológus visszatekintett 2018-ra, a Kutya évére, mielőtt arról mesélt, mi várhat ránk 2019-ben… Fotó: Keszey Ágnes/Zalai Hírlap

- Ez az esztendő szerintem eléggé fajsúlyos volt mindnyájunknak. A kínaiak a 2018 -as esztendőt a Jang Föld Kutya évét a Hegyre menő Kutya évének is nevezik. Ha elképzeljük ennek szimbolikáját: egy hatalmas hegyet és egy rá felfelé baktató kutyát, vajon mi jut eszünkbe? Súlyos, nehéz, rugalmatlan elem, ugyanakkor szilárd határozott, hajlíthatatlan. Két lábbal áll a földön. Családcentrikus, stabilitást kereső. Mellette ott a Kutya (szintén Jang Föld jegy) melyhez a megbízható, hűséges fogalmakat kapcsolhatjuk, de akár azt is, hogy az ember társa, vagy éppen a megmentő szimbóluma. Mindkettő föld elem ez azt jelenti, hogy a dolgaink lassan, kis lépésekben mozdultak előre, s az is lehet hogy csak belül érleltük terveinket és a megvalósítás várat magára. A kapkodás csak rontott a helyzeten, viszont aminek időt, energiát figyelmet, türelmet szenteltünk az hosszú távon is megállja a helyét. Legyen ez házépítés, egy kapcsolat kezdete, új munkahely, vagy vállalkozás. Igaz, még nem látványos a fejlődés, de a Kutya év gondoskodik arról hogy jól megalapozott döntéseket hozzunk. Ezért is hívják az ideit az alapozás évének. Idén belső világunk került a fókuszba. Gondolok itt fel nem dolgozott sérelmekre, rejtett tehetségeink felfedezésére, elvonulásban töltött elmélkedésre. Önismeretünk mélyülésére hívott a Föld Kutya energiája- összegezte a búcsúzó esztendőt Végh Kata.

A kutyát pedig követi a Disznó, ez lesz a következő év jegye a kínai asztrológiában, melyhez a Jin föld energiája kapcsolódik. Az asztrológus jellemzése szerint a föld elem Jin aspektusa már lágyabb, befogadó, termékeny és gondoskodó. Mondhatni, a Földanya szimbóluma. Gondosan felneveli a gazt is ugyanúgy, mint a búzát. A föld mélye sok rejtett kinccsel rendelkezik amit ki kell bányászni, termelni. Ez a hétköznapi életben azt jelenti, hogy megfelelő támogatással biztatással, inspirációval kibontakoztathatjuk szunnyadó tehetségünket. Kreatív ötleteink termékeny talajra hullhatnak jövőre: szárba szökkenek az idén elvetett magok.

-A Disznó – aki mondhatni életművész- hozzáadja kedvességét életvidámságát, humorát ezért jobban értékeljük élvezzük majd az élet apró örömeit. Barátkozóbbak s bizony óvatlanabbak is lehetünk jövőre. Ez vonatkozik a mértéktartásra is mivel a Disznó imád enni -inni , könnyen elúszik a kosztpénz egy elegáns étteremben. Szereti a luxust a kényelmet, ezért ne engedjünk az anyag csábításának.

Ebben a jegyben a víz elem hangsúlyos amihez a hullámzás és a mozgás – szellemi, lelki, fizikai síkon is – hozzá tartozik. Akkor érzi jól magát, ha érezhet, segíthet, gondoskodhat szórakoztathat. A hullámzás a hangulatát, érzelmeit is befolyásolja ezért a jövő év egy kis hullámvasutazáshoz is hasonlatos lehet érzelmi szempontból. A mozgékonyság lehet az elme kíváncsisága, azaz valami új tanulmány, fizikálisan pedig utazási akár költözési lehetőséget is magával vonva. Mivel disznó uraság az orrával kiszimatolja, kitúrja a szerencsét, így anyagilag is egy gyarapodó, gyarapító évnek nézünk elébe- elemezte az asztrológus. S adott is néhány tanácsot mindezek kezelésére. Mint elmondta, jellemzőek lesznek az impulzív döntések, az ide-oda kapkodás, a hirtelen változó körülmények. Mindezekhez a komótos és lelassult Kutya év után éles váltással kell alkalmazkodnunk. Mivel a kommunikáció és a teendők felerősödnek, ez kis káoszt produkálhat a mindennapjainkba. Ezért érdemes tervszerűen haladni. Különösen hasznos most egy határidőnapló, nehogy egymásra szervezzük a dolgainkat, ami szétszórtságot, szétforgácsolódást okozhat. Végh Kata javaslata szerint már most gondolkodjunk testhezálló stresszoldó technikákon, mi az, ami számunkra kivitelezhető napi gyakorisággal. Leghatékonyabb a légzésfigyelés és a meditáció. Azt javasolja, ne sajnáljuk az időt az elcsendesedésre.

-A Disznóra a jó intuíciós képesség is jellemző, hallgassunk a megérzéseinkre gyakrabban, akár az érzelmesek akár a racionálisok táborába tartozunk. Jövőre az érzékenyebb, magasabb érzelmi intelligenciájú emberek tudnak majd jobban érvényesülni, ők érzik magukat igazán elemükben. Ezért a személyes emberi kapcsolatok emelkednek ki az üzleti élet során is, és azok a közösségek, ahol érzelmi -lelki kötödések vannak. Ide tartoznak a rokoni, családi kapcsolatok is. Felértékelődik a család támogató szerepe, szorosabbá válnak a meglévő kötelékek. A Disznó évében a legjobban kibontakozó és megújuló jegyek a Tigris a Nyúl a Kecske és természetesen kiemelten a Disznó jegyben születettek. A Disznóknak különösen komolyan kell venni a szétszórtságra és a „mindenkin segíteni akarok” -ra vonatkozó késztetését. A szervezésen komoly a hangsúly náluk. Lényegében ezeknek a jegyeknek érdemes különösen résen lenniük, tanulniuk, valami újba kezdeni vagy változtatni mert a változások a fejlődés irányába mutatnak. Ha eddig évek óta kínlódtak, megrekedtek bizonyos helyzetekben, akkor a Disznó évében nagy valószínűséggel sikerül kilépni a nem kívánt helyzetekből. Kihívásokkal vegyes lehetőségeket kínál az év a Majom és a Kígyó szülöttek számára. Hideg-meleg, tűz-víz, hektikus év ígérkezik, de ezek a változások óhatatlanok, nem dughatják fejüket a homokba.- elemezte Kata.

Az asztrológusnál járva arra is kíváncsiak voltunk, hogy vajon a nyugati horoszkóp alapján mely jegyek szülöttei számára lesz leginkább változást hozó, vagy jelentős a 2019-es esztendő?

-Nem szívesen keverem a kettőt mert más rendszereken alapul, de néhány érdekességet megemlítenék- bocsájtotta előre az asztrológus, akitől megtudtuk, hogy az érkező évet a nyugati asztrológiában a Merkúr bolygó uralja.

-A Merkúrhoz is a változékonyság tartozik, a transzformáció, a tanulás, közlekedés, a kommunikáció, a kapcsolódás, kapcsolatok- viszont érzelmi hullámzás nélkül. Többrétű érdeklődésnél a döntésképtelenség is jellemző. Gondoljuk át, mi az ami leginkább érdekel minket, mi a legfontosabb, erre fektessünk nagyobb hangsúlyt, a többit szorítsuk háttérbe, válasszuk le vagy halasszuk későbbre. Merkúr évében csalafintaság is felbukkanhat, így nem árt az óvatosság. Ez a rácsodálkozás, kinyílás éve lesz, felszínre törhet az érdeklődés embertársaink, a tudomány, a tanulás, a fejlődés iránt. Ha megtartjuk a mértéket, egyértelműen és korrekten kommunikálunk s jól megszervezzük teendőinket, akkor nagyon előrevivő évünk lehet, mind érzelmileg, mind anyagilag. Merkúrhoz tartozó jegyek az Ikrek és a Szűz , nekik lehet hangsúlyosabb s talán mérföldkő is a jövő esztendő. A Bak és Rák jegyűeknek kedvez ez az év a felesleges dolgok leválasztásában, életfeladatuk megtalálásában, mindez komoly munkával. Mélyebbet-bővebbet természetesen a személyes képlet ismeretében lehet mondani bármelyik csillagjegyről is de talán a fentiek iránymutatásul szolgálhatnak. -vetítette előre Végh Kata.

Azt azonban fontos tudnunk, hogy az asztrológia nem jóslás, a jövő mindig a mi döntéseink következménye- melyeket minden pillanatban meghozunk. Ez alól a felelősség alól nem mentenek fel a jegyek és bolygók. Viszont iránytűként mutathatják a lehetőségeinkhez, terveinkhez az utat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!